21.01.2017
LJ
/ -11°

Bitcoin se približuje rekordni vrednosti

Vrednost internetne valute bitcoin se približuje rekordni vrednosti. Tokratni rasti naj bi botrovalo razširjajoče se mnenje vlagateljev, da bi bitcoin lahko postal novo naložbeno varno zavetje.

Bitcoin
Celotna tržna kapitalizacija bitcoin danes znaša več kot 18 milijard dolarjev. S tem bitcoin prekaša druge digitalne valute, obenem pa še vedno predstavlja le drobec vrednosti siceršnjih globalnih valut. (Foto: Thinkstock)

Tečaj bitcoina je med trgovanjem po indeksu BPI dosegel že vrednost 1153 dolarjev, medtem ko njegova zgodovinsko najvišja vrednost, dosežena leta 2013, znaša 1165,89 dolarja. Indeks Bitcoin Price Index (BPI) pa prikazuje povprečje vrednosti bitcoina na različnih borzah, na katerih se trguje z digitalno oziroma kriptovaluto.

Bitcoin je zaživel v začetku leta 2009, odtlej pa je njegova vrednost doživljala močna nihanja. Tokratni rasti naj bi botrovalo razširjajoče se mnenje vlagateljev, da bi bitcoin lahko postal novo naložbeno varno zavetje. Po mnenju nekaterih analitikov se bo volatilnost valute zmanjšala zaradi naraščanja obsega trgovanja z njo. Temu botrujejo močan dolar, ostra regulacija siceršnjih valutnih in kapitalskih trgov, svetovne geopolitične negotovosti in rast digitalne ekonomije.

"Milenijci ne verjamejo v zlato tako, kot so njihovi starši," je povedal strokovnjak za bitcoine Vinny Lingham, sicer tudi šef ameriškega startupa za zaščito digitalne identitete Civic.

FB članek - join us

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:

Glasuj

Prenesi v

Komentarjev: 0
Več komentarjev

Iskanje

 

Anketa

Ali podpirate predlog o uvedbi obveznega zdravstvenega nadomestila?

calculate
glossary
indexes
indexes