22.01.2017
LJ
/ -9°

Kuba bi Češki dolg odplačala z rumom

Kuba je predlagala odplačilo svojih dolgov z dobrinami, ki jih ima na zalogi, je sporočilo češko zunanje ministrstvo. Med drugim tudi z znamenitim kubanskim rumom.

Rum, cigara in denar
Kuba naj bi bila Češki dolžna najmanj 260 milijon evrov. (Foto: Thinkstock)

Kuba ima pa precej težav z gotovino. "Kuba nam je kot možno rešitev poslala seznam dobrin, med njimi tudi več znamk ruma," je sporočilo češko zunanje ministrstvo.

Gre za zelo star dolg še iz časa Češkoslovaške. Češki mediji pišejo, da mora Kuba vrniti Češki okoli 260 milijon evrov. Medtem na finančnem ministrstvu še vedno niso izračunali končnega dolga, saj so se pogajanja o povračilu začela šele pred enim letom.

Namestnica finančnega ministra Lenka Dupakova je dejala, da se ji zdi ponudba zanimiva, poroča deški dnevni časopis Dnes. Kot je še povedala, ima Kuba veliko relativno nepoznanih znamk ruma, ki so morda dobre. Vendar se češko ministrstvo ne strinja s predlogom, saj verjamejo, da bi morala Kuba vsaj del dolga plačati v gotovini.

Dežela, kjer spijejo največ piva na svetu, je v lanskem letu uvozila skoraj 900 ton kubanskega ruma v vrednosti dveh milijonov evrov. Če bi celoten dolg poplačali z rumom, bi bili Čehi priskrbljeni z opojno pijačo iz sladkornega trsa prihodnjih 130 let.

FB članek - join us

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:

Glasuj

Prenesi v

Komentarjev: 0
Več komentarjev

Iskanje

 

Anketa

Ali podpirate predlog o uvedbi obveznega zdravstvenega nadomestila?

calculate
glossary
indexes
indexes