BANKE

Pred odhodom na dopust vključite SMS obveščanja o uporabi bančne kartice

Natisni0
Na dopustu je zelo pomembno poskrbeti za varnost bančnih kartic.

Banke svojim uporabnikom svetujejo, naj si pred odhodom na dopust vklopijo SMS obveščanje o uporabi kartice, priporočajo tudi zavarovanje za primer izgube ali kraje kartice.

Na največji slovenski banki NLB uporabnikom bančnih in kreditnih kartic svetujejo, naj vsaj dva tedna pred načrtovanim potovanjem preverijo, katere kartice so uporabne v krajih, kamor potujejo. Poleg tega naj vsaj teden dni pred potovanjem spremenijo limit na kartici, v primeru, da bi na potovanju potrebovali več denarja, kot jim omogoča trenutni limit.

PREBERI ŠE
Greste na dopust? Preverite, koliko vas lahko stane dvig na bankomatu!

Vsaj tri dni pred potovanjem naj uporabniki vklopijo tudi SMS obveščanje za vsako bančno kartico, ki jo bodo vzeli s seboj. Uporabnikom bančnih kartic tudi svetujejo, naj si pred odhodom na potovanjem shranijo telefonsko številko kontaktnega centra za preklic kartic. V primeru izgube ali kraje bodo namreč s klicem na center kartico lahko blokirali in preprečili večjo škodo.

PREBERI ŠE
Z enim dvigom izgubil 18 evrov!

Prednost dodatnega zavarovanja bančne kartice pa je, da v primeru izgube ali kraje kartice zavarovalnica komitentu pokrije nastale stroške. Vsako izgubo ali krajo kartice je sicer treba prijaviti tudi policiji, ne glede na to, v kateri državi se imetnik kartice nahaja, in nato shraniti policijski zapisnik. Tega mora komitent predložiti pri uveljavljanju morebitnega zavarovanja, pojasnjujejo na NLB.

V omenjeni banki sicer pravijo, da je število prijav izgube oziroma kraje kartic čez leto izredno majhno, malenkostno se poveča v času dopustov.

KOMENTARJI (0)
Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. S klikom na gumb Spletno oko prijavite komentar, za katerega menite, da vsebuje sovražni govor.
PRIJAVI KOMENTAR Pravila za objavo komentarjev
PREKLIČI