21.01.2017
LJ
/ -11°

Tolarskim kovancem bo kmalu odžvenketalo

V torek, 3. januarja, bo potekla še zadnja priložnost za zamenjavo tolarskih kovancev v evre. Banka Slovenije je namreč obdobje zamenjave podaljšala s konca letošnjega leta na prvi delovni dan v novem letu.

Tolarji
Zadnji čas je za zamenjavo tolarskih kovancev. (Foto: Thinkstock)

V skladu z zakonom bi morala Banka Slovenije tolarske kovance v evre zamenjevati do konca letošnjega leta. Ker pa je zadnji dan leta 2016 sobota, ko blagajna Banke Slovenije nima uradnih ur, bodo tolarske kovance v evro kovance in bankovce zamenjevali še prvi delovni dan v novem letu, torej v torek, 3. januarja. Po tem datumu Banka Slovenije tolarskih kovancev v evre ne bo več zamenjevala.

Delovni čas blagajne Banke Slovenije na Štefanovi ulici 1 v Ljubljani je od ponedeljka do petka od 9. do 13. ure, ob sredah pa tudi od 14. do 15.30 ure.

Časovne omejitve za zamenjavo tolarskih bankovcev in bonov na drugi strani ni.

Do konca lanskega leta se v centralno banko še vedno ni vrnilo vrednostno za 41,84 milijona evrov tolarskih bankovcev, kovancev in bonov. Zunaj je še 46,56 milijona kosov tolarskih bankovcev, vrednih 31,18 milijona evrov, 444,09 milijona kosov tolarskih kovancev, vrednih 8,98 milijona evrov, in 20,92 milijona kosov bonov, vrednih 1,68 milijona evrov.

FB članek - join us

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:

Glasuj

Prenesi v

Komentarjev: 0
Več komentarjev

Iskanje

 

Anketa

Ali podpirate predlog o uvedbi obveznega zdravstvenega nadomestila?

calculate
glossary
indexes
indexes