18.01.2017
LJ
/ -3°

Kako zapraviti loterijske milijone?

Če se boste slučajno znašli med peščico srečnežev, ki bodo zadeli na lotu, poskrbite, da vam iz neba padajoči milijoni ne zameglijo razuma.

Kar nekaj „instant“ milijonarjev je namreč na lastni koži izkusilo, kako lahka je pot nazaj na beraško palico.

Ženska in moški v postelji
Lep del Carrollovega denarja so pospravile prostitutke.

Nekdanji smetar Michael Carrol je na primer leta 2002 zadel 11 milijonov €. Nekdanji smetar je danes znova smetar in živi s pomočjo socialne pomoči, 46 evrov na mesec. Polovico denarja so mu „pomagali“ zapraviti prijatelji, polovica je šla za droge, prostitutke in igre na srečo.

Ali pa Jake Whittacker, ki je istega leta zadel sanjskih 315 milijonov dolarjev. Najprej je pomagal revnim, potem pa zapadel v alkohol, postal redna stranka prostitutk in gost igralnic. Končno stanje na računu: negativna „ničla“.

Strokovnjaki zato svetujejo, da če zadenete na lotu, najprej resno razmislite, koliko denarja boste zapravili, kaj boste kupili in koliko ga boste prihranili in oplemenitili.

Zadnji primer loto milijonarjev sta Nigel Page in Justine Laycock, ki sta prejšnji petek na loteriji Euromillions zadela rekordnih 65 milijonov € in čez noč pristala na 980 klinu lestvice najbogatejših Britancev.

Par iz Cirencestra si zdaj želi nov avtomobil, novo hišo, tarantelo in ponija za otroke. Finančno pa nameravata pomagati lokalnim šolam in dobrodelnim organizacijam.

Strokovnjaki pa so jima za vsak primer pripravili še „nakupovalni seznam“. Če se vam nasmehne sreča, utegne priti prav tudi vam.

vila
Pred nakupom novega doma obro premislite in svoje želje primerjajte z dejanskimi potrebami.

1. Nakup nepremičnine
Večji proračun vam seveda omogoča nakup večjega stanovanja ali hiše, dobili boste tudi boljšo lokacijo. Ker pa najbrž ne potrebujete graščine s kopico sodobne tehnologije in celo robotom služabnikom, svoje želje omejite.

 

 

 

 

 

 

 

 

Bugatti veyron-1
Statusni simbol na štirik kolesih. Bugatti Veyron. (Foto: JamesList.com)

2. Nakup avtomobila
Ko imate streho nad glavo, je čas za jeklenega konjička. Če si želite zares dati duška, se lahko odločite za najdražjega. Bugatti Veyron. Nekaj manj kot da milijona €.

  

 

  

 

 

Pelorus
Pelorus, ponos ruskega mogotca Abamoviča. Kot novopečeni milijonar si raje privoščite manjše plovilo. (Foto: Wikipedia)

3. Prosti čas in počitnice. Lahko si omislite nepremičnino na „sanjskem otoku“. Če nasvetu, da boste nekaj prihranili še za sušna obdobja, ne boste sledili, pa lahko v enem samem tednu zapravite celo 5 milijonov €. Kje? Kraljevi apartma v dubajskem Emirates Palace hotelu, odlična hrana, šampanjec, „obogaten“ z zlatom, adrenalinske športne avanture, ogledi znamenitosti, podvodni ribolov … Poleg tega si kot bogataš, morate omisliti jahto. Roman Abramovič bi vam sicer povedal, da mora stati 100 milijonov, vendar boste spodobno lepotico dobili že za desetino zneska.

 

 

 

 

Fat Boy
Nova člana britanske elite želita za začetek otrokom kupiti ponija, sebi pa tarantelo.

4. Poskrbeli smo za dobitnika denarja, zdaj so na vrsti še njuni otroci. Razmislite o njihovi prihodnosti in na poseben račun naložite denar za šolanje in kasnejši nakup stanovanja.

5. Poskrbite za sušna obdobja in stara leta. Razpršite denar, vlagajte ga in njim ravnajte gospodarno.

 

FB članek - join us

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:

Glasuj

Prenesi v

Iskanje

 

Anketa

Ali pri iskanju zaposlitve uporabljate družbena omrežja?

calculate
glossary
indexes
indexes