18.01.2017
LJ
/ -3°

Preverite, komu se bolj splača uveljavljati olajšavo za otroke! Ne zamudite roka!

Zavezanci, ki med letom niso uveljavljali olajšave za vzdrževane družinske člane ali jo želijo spremeniti, morajo do 5. februarja poslati vlogo na finančno upravo.

Družina
Ne zamudite roka za oddajo vloge za vzdrževane družinske člane. (Foto: Thinkstock)

Zavezanec, ki med letom ni uveljavljal olajšave ali želi spremeniti medletno olajšavo, mora najpozneje do 5. februarja na svoj pristojni finančni urad vložiti obrazec za uveljavljanje olajšave za vzdrževane družinske člane.

Če imate digitalno potrdilo, ga lahko vložite preko eDavkov, lahko ga pošljete po pošti ali ga prinesete osebno na pristojni finančni urad.

Pred oddajo se pogovorite, kdo bo uveljavljal olajšavo. Če želite preveriti, komu se bolj splača vložiti vlogo, si lahko pomagate s programom za testni izračun dohodnine.

Davčne olajšave za vzdrževane družinske člane znižujejo davčno osnovo ter posledično znesek davka, ki ga plača zavezanec. Urejene so progresivno, tako da je olajšava za vsakega naslednjega otroka višja.

Posebna olajšava se za istega vzdrževanega družinskega člana prizna samo enemu zavezancu, drugemu pa le morebitna razlika do celotne višine olajšave, če je prvi zaradi prenizke osnove za dohodnino ne more izkoristiti v celoti.

FB članek - join us

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:

Glasuj

Prenesi v

Komentarjev: 0
Več komentarjev

Iskanje

 

Anketa

Ali pri iskanju zaposlitve uporabljate družbena omrežja?

calculate
glossary
indexes
indexes