18.01.2017
LJ
-0° / -5°

Prišli so do bajnih zneskov, čeprav so bili krivi oni!

Ne boste verjeli, vendar obstajajo ljudje, ki so na račun nesreče po lastni krivdi zaslužili bajne milijone preprosto tako, da so tožarili nič krive lastnike objektov, na katerih se je nesreča zgodila ..

rdeče vino
Čeprav je pogledal pregloboko v kozarec, je iztržil bajen znesek ...

Vinjen do zaslužka
Američanu Dustin Dibble-u se je pripetila neprijetna nesreča, ko ga je v vinjenem stanju zadel vlak na newyorški podzemni železnici. Po presoji sodišča je moral poškodovanec prevzeti 35 odstotkov odgovornost za nastalo nesrečo, na koncu pa je vseeno prejel 2,3 milijona dolarjev odškodnine. Tako jo je odnesel z amputacijo svoje desne noge ter lepim izkupičkom.
Podoben primer se je zgodil leta 2002, ko je James Sanders zbil vlak po tem, ko se je spotaknil ob tire. Zaradi nesreče je bil ob nogo in oko, sodišče mu je po tožbi dodelilo 7 milijon dolarjev odškodnine za nastalo nesrečo.

100 tisoč dolarjev za preživljanje časa v shrambi
Konec leta 2001 se je 44-letna američanka Wanda Hudson po nesreči zaklenila v prostor za skladiščenje. Dva meseca kasneje je delavec, ki je delal v bližini, zaslišal glasove, ki so prihajali iz skladišča. Wando so končno našli, tehtala pa je le 40 kilogramov. V dveh mesecih je tako izgubila kar 25 kilogramov, čeprav je dva meseca preživela ob sadnih sokovih ter pločevinkah hrane, ki so se nahajali v skladišču.
Kljub dejstvu, da je bila gospa kriva za nezgodo, ji je sodišče dodelilo 100 tisoč dolarjev za nastalo škodo.

Poljub vreden 40 tisoč dolarjev
Mayro Leyva je na cesti ustavil policist, ki ji je obljubil, da ji prizanese z denarno kaznijo, če mu podari poljub. Kljub temu, da ga je gospodična poljubila in sprejela "podkupnino", je kasneje policista tožila ter s tožbo iztržila 40 tisoč dolarjev odškodnine. Drag poljub, ni kaj.

Poljub
Pregrešno drag poljub. (Foto: iStockphoto)

Target Store
Neka gospa iz Južne Karoline je požela uspeh pri sojenju z eno od trgovin na drobno, imenovano Target Store. Podjetje jo je obtožilo poskusa uporabe ponarejenega bankovca vrednosti 100 dolarjev v eni izmed njihovih poslovalnic. Po incidentu je trgovina razposlala njeno sliko in opozorilo glede ponarejenega bankovca ostalim 75 trgovinam v prodajalni mreži. Ker naj bi trgovina s to potezo prekršila zakon, se je gospa odločila tožiti omenjeno podjetje, za kar ji je sodišče dodelilo kar 3,1 milijona dolarjev odškodnine.

bančni kredit-2
Prej prazne, po tožbi pa polne denarnice ... (Foto: iStockphoto)

Luknja na cesti zakrpala luknjo v denarnici
Tožnica v New Yorku je leta 2002 zatrjevala, da je po nesreči zapeljala avto čez veliko luknjo na cesti, kar ji je povzročilo bolečine v vratu. Luknja naj bi bila 1,5 metra dolga in 30 centimetrov globoka. Sodišče se je strinjalo, da ji izplačajo 1,2 milijona dolarjev odškodnine na podlagi njenega zahtevka.

Nagnan iz stadiona
V času, ko je na Yankee stadionu zazvenela pesem ''God Bless America'' se je nek oboževalec odločil, da še pred začetkom tekme hitro skoči na stranišče. Kmalu zatem se je nič hudega sluteč znašel v rokah newyorških policistov in bil odstranjen s stadiona zaradi neprimernega obnašanja. Yankeejeva politika naj bi namreč imela stroga načela glede prostega gibanja v času prepevanja domače himne. Oboževalec se je pritožil zaradi te nenavadne poteze, za kar mu je bilo izplačanih 10 tisoč dolarjev.

FB članek - join us

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:

Glasuj

Prenesi v

Komentarjev: 6
 
janez20000 29.03.2010 15:13:58
""Američanu Dustin Dibble-u se je pripetila neprijetna nesreča, ko ga je v vinjenem stanju zadel vlak na newyorški podzemni železnici."

zato ker je strojevodja videl Dibbla na progi, imel je ves čas, da bi vlak ustavil ampak ga ni.

"Konec leta 2001 se je 44-letna američanka Wanda Hudson po nesreči zaklenila v prostor za skladiščenje"

ni se ona zaklenila ampak jo je zaklenil upravitelj stavbe ne da bi preveril, če je skladišče prazno medtem, ko je ona bila notri.

"Mayro Leyva je na cesti ustavil policist, ki ji je obljubil, da ji prizanese z denarno kaznijo, če mu podari poljub. Kljub temu, da ga je gospodična poljubila in sprejela "podkupnino", je kasneje policista tožila ter s tožbo iztržila 40 tisoč dolarjev odškodnine."

to ni k.d. dajanja podkupnine ampak izsiljevanje in zloraba položaja s strani policista!

Niti ena od teh tožb ni brezvezna, čisto vse imajo popolnoma logično in pravično pravno podlago. ampak važno je pisati tako da je zanimivo, ni važno, če je "malce prirejeno" ali pa totalno zlagano, a ne U.B.
kitaristdule 29.03.2010 13:06:06
Kam je hodila na WC???

Ja kam neki, v kot.
 
Ulikses 28.03.2010 13:36:34
Target Store
Neka gospa iz Južne Karoline je požela uspeh pri sojenju z eno od trgovin na drobno, imenovano Target Store. Podjetje jo je obtožilo poskusa uporabe ponarejenega bankovca vrednosti 100 dolarjev v eni izmed njihovih poslovalnic. Po incidentu je trgovina razposlala njeno sliko in opozorilo glede ponarejenega bankovca ostalim 75 trgovinam v prodajalni mreži. Ker naj bi trgovina s to potezo prekršila zakon, se je gospa odločila tožiti omenjeno podjetje, za kar ji je sodišče dodelilo kar 3,1 milijona dolarjev odškodnine.


oprostite, to tudi ni neumna tožba...če bi me nekdo po krivem obdolžil, da skušam vnovčit ponarejen denar in bi celo mojo sliko razposlal po celi državi, sori, takega ne bi smao civilno tožil, ampak bi ga tudi kazensko preganjal zaradi razžalitve dobrega imena in še kaj bi se našlo...hvala bogu, da je gospe uspelo.

kolko ponarejenih bankovcev gre skozi naše roke, pa niti ne vemo...najboljše, da navadni državljani nadrajsamo zaradi kriminalcev.
 
Ulikses 28.03.2010 13:34:05
Oboževalec se je pritožil zaradi te nenavadne poteze, za kar mu je bilo izplačanih 10 tisoč dolarjev.


kaj pa je tu nenavadnega? politika nekega športnega kluba ne more biti nad zakonom...po nobenem zakonu te policaji v demokratičnih državah ne smejo aretirat al pa pridržat samo zato, kr si šou na javni wc.... jaz bi jih tudi stožu, sori....da zaradi takih pušneš tekmo, za katero si plačal karto...
 
Ulikses 28.03.2010 13:31:34
poleg tega bi jo žekdo prej slišal...če je nek delavec skozi delal v bližini, potem bi jo slišal takoj, ko bi ona tulila ali pa tolkla po vratih...
 
Ulikses 28.03.2010 13:29:58
100 tisoč dolarjev za preživljanje časa v shrambi
Konec leta 2001 se je 44-letna američanka Wanda Hudson po nesreči zaklenila v prostor za skladiščenje. Dva meseca kasneje je delavec, ki je delal v bližini, zaslišal glasove, ki so prihajali iz skladišča. Wando so končno našli, tehtala pa je le 40 kilogramov. V dveh mesecih je tako izgubila kar 25 kilogramov, čeprav je dva meseca preživela ob sadnih sokovih ter pločevinkah hrane, ki so se nahajali v skladišču.to pa je skoraj nemogoče....kam pa je hodila na wc?!?!? sej 2 meseca ne moreš kar zadrževat...pa tudi v 60 dneh se že nekako spomneš prit vn....bolj verjetno je, da se je zaklenla za kšno urco, da se fajn naje, pol pa je še stožla firmo...
Več komentarjev

Iskanje

 

Anketa

Ste tudi vi prepričani, da je petek 13. slab dan za posel, delo in nakupe?

calculate
glossary
indexes
indexes