21.01.2017
LJ
/ -11°

Bizarno odštekani razgovori za službo!

Razgovor za delo marsikoga naredi živčnega. Stresni preizkus, ki ga vsak zaposlen opravi pred začetkom dela, pa se ne more primerjati z naslednjim nenavadnim oziroma šokantnim obnašanjem na intervjuju za službo.

Žvečenje
Pravilo št. 1: Ne žveči! (Foto: iStockphoto)

Ne glede na (ne)poznavanje pravil obnašanja na razgovoru za delo, kar nekaj ljudi na delodajalce ne naredi najboljšega vtisa. Tako obstaja kar nekaj zgodb in raziskav, ki so razkrila najbolj nenavadna obnašanja na razgovorih za službo. Nekaj je bizarno smešnih, lahko bi rekli kar šokantih potez, ki so se jih kandidati drznili storiti pri ponujeni priložnosti za službo. Pred vami je torej nekaj resničnih, težko dojemljivih primerov obnašanja na razgovoru za delo, ki so jim bila priča kadrovske službe iz različnih podjetij.

Kandidat je v prepričanju, da je prava oseba za službo, osorno dejal uslužbencu na kadrovski službi, da v kolikor podjetje ne izbere njega za razpisano delovno mesto, bo to pravi dokaz, da je njihovo vodstvo nekompetentno.

Ko je bilo treba izpolniti vprašalnik, se je kandidat ulegel na tla in veselo, v horizontalni drži seveda, začel izpolnjevati vprašanja.

Na razgovor je kandidatka s seboj privlekla kar pse, ker za njih ni našla primernega varstva.

Med podajanjem odgovorov je kandidat žvečil žvečilni gumi in z njim neprestano pokal mehurčke.

Če znate delati več stvari hkrati, dokažite to vrlino na inovativen način.V sklopu resnih vprašanj se kandidat ni in ni prenehal hihitati.

Med razgovorom je kandidatka imela v ušesih walkman in zatrdila, da lahko počne več stvari hkrati. S tem je hotela dokazati, da lahko posluša glasbo in vprašanja ocenjevalca hkrati.

Kandidat, ki je imel plešo, se je neprestano opravičeval zaradi plešastega izgleda. Po nekaj minutah opravičevanja je odšel iz pisarne in se kmalu zatem nato vrnil z lasnim vložkom.

Kandidat je med razgovorom pozval ocenjevalca na rokoborbo, da bi dokazal svoje "delovne izkušnje“.

Kandidat je podvomil v sposobnost ocenjevanja uslužbenca v kadrovski službi, zato ga je med razgovorom pozval, da ocenjevalec predloži formalno dokazilo.

Čudni razgovori za delo
Za nekatere ni več upanja. (Foto: iStockphoto)

Med razgovorom je kandidat oznanil, da še ni imel malice, in začel s prehranjevanjem kar v pisarni delodajalca.

Plešavost
Bolj je bil osredotočen na plešo in ne razgovor. (Foto: iStockphoto)

Na razgovor za službo finančnega poddirektoja je kandidat pritekel, in to kar v tekaški obleki in obutvi.

Med razgovorom je kandidat dejal, da bi si v primeru izgube zaposlitve v znak protesta dal tetovirati logo podjetja, ki bi ga odpustilo. S tem bi dokazal svojo lojalnost do podjetja.

Po nekaj zastavljenih vprašanjih je kandidat iz žepa potegnil telefon in, kar med razgovorom, poklical svojega terapevta za nasvet.

Nek kandidat je takoj na začetku razgovora dejal, da ne bo zapustil pisarne, dokler mu delodajalec ne zagotovi, da je prosto delovno mesto njegovo. Delodajalec je moral poklicati policijo, da so ga "odstranili" iz pisarne.

Ko je bilo kandidatu postavljeno vprašanje o njegovem hobiju, je vstal, udaril s podplatom čevlja ob tla in začel plesati step.

Kandidat je začel skakati po parketu in med izvajanjem akrobacij dejal, da mora podjetje imeti res visoke cilje, ker so v službene prostore namestili tako tanek parket.

Pasja modna revija-7
Prinesla jih je kar se seboj na razgovor. (Foto: Reuters)

Med razgovorom je kandidatka iz torbice potegnila fotoaparat in pričela slikati ocenjevalca. Dodala je, da zbira slike vseh, ki so z njo kdaj koli opravili intervju.

Kokain
Na razgovor brez droge! (Foto: iStockphoto)

Med razgovorom, ki je zelo dobro potekal, je kandidat ocenjevalca prekinil in rekel, da ga delo ne zanima, saj je mesečno plačilo zanj žal previsoko.

Med razgovorom se je v aktovki kandidata oglasil alarm. Kandidat se je opravičil in žvižgajoč odšel iz pisarne, saj ga je že čakal nov intervju za drugo službo.

Na razgovor je kandidat prišel le z enim čevljem, saj naj bi mu med prevozom na razgovor ukradli le en čevelj.

Na razgovor za službo se je nek kandidat pripeljal z mopedom in ga parkiral, kar v recepcijski loži, saj se je bal, da ga bo kdo ukradel. Nato je med razgovorom zaprosil, da bo potreboval notranji parkirni prostor.

Med razgovorom se je sezul čevelj in ga pričel loščiti z voskom.

Kandidat je odkrito priznal, da ne potrebuje dela, ampak mora imeti za zavod za zaposlovanje le dokaz, da aktivno išče zaposlitev.

Med postavljanjem vprašanj je kandidat pokazal na sliko v pisarni in vprašal, kdo je ta seksi ženska na sliki. Ko je ocenjevalec začudeno odgovoril, da je to njegova žena, je kandidat z nasmehom vprašal, ali lahko dobi njeno telefonsko številko.

S seksi in na pol pomanjkljivo obleko se je kandidatka filmsko razleknila na mizo in začela postavljati vprašanja, kakor da se ni nič zgodilo.

Kandidat je med razgovorom pokazal na črno aktovko in dejal, da se bo sprožila bomba, v kolikor se podjetje ne bo odločilo zanj.

Kandidat je pred začetkom razgovora vprašal, ali kdo v pisarni potrebuje dozo kokaina.

z denarjem do seksi ženske
Se na razgovor za delo obleči seksi ali spodobno? (Foto: iStockphoto)

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:

Glasuj

Prenesi v

Komentarjev: 3
 
jssmurh 21.04.2010 17:41:35
hvala za tisto o sexi cotah pa drogah
pik-a-PoLoNca 18.04.2010 17:59:13
Če si pa mlajši, takoj veljaš za neresnega.
 
glowingstars 18.04.2010 10:52:48
No, no, no!
Tudi naši delodajalci imajo neverjetna vprašanja za nas!
Pred nekaj časa sem iskala zaposlitev, dobila 8 razgovorov za službo, in ker sem stara 28, je bilo na vsakem razgovoru vprašanje ˝in sedaj ste stari 28...verjetno nameravate imeti tudi kmalu otroke?!˝!!!!
Sem seznanjena, da nas delodajalec to ne sme vprašati, ampak kako to dokazati pri zaprtih vratih, ko nihče ne ve kaj se dogaja!!!!
Toliko o delodajalcih!!!!!
Več komentarjev

Iskanje

Anketa

Ali podpirate predlog o uvedbi obveznega zdravstvenega nadomestila?

calculate
glossary
indexes
indexes