16.01.2017
LJ
-0° / -6°

Nizkocenovno lulanje po visoki ceni

Visoko nad oblaki vas bo nizkocenovnik Ryanair postavil pred dejstvo. Ali funt ali pa vam bo ušlo v hlače ...

ryanair
K nebu. A ne s stroški. (Foto: Reuters)

Eden izmed vodilnih svetovnih nizkocenovnih letalskih operaterjev, irski Ryanair, razmišlja, da bi svojim potnikom med poleti začel zaračunavati uporabo stranišča. Direktor družbe Michael O'Leary pravi, da razmišljajo o namestitvi aparata za kovance na vrata stranišč, ki se bodo odprla le v primeru, če bodo potniki vanje vrgli en angleški funt.

Na glasne pomisleke šef Ryanaira odgovarja, da to ne bi smela biti večja težava, saj je prepričan, da skoraj vsak leti s kakšnim kovancem v žepu. A pomisleki ostajajo, saj je Ryanair irska družba in kot taka tudi v Evropski monetarni uniji, kjer je uradno plačilno sredstvo evro – zakaj torej funti?

Poslovna filozofija družbe Ryanair je zasnovana na drastičnem krčenju stroškov, uporabljajo sekundarna ali celo terciarna letališča, ki so od mestnih središč oddaljena tudi več kot sto kilometrov ali uro, dve vožnje, letalska ekonomija je omejena na strogo storitev prevoza brez dodatnih "brezplačnih" storitev, ki naredijo letenje prijetnejše, kot sta prigrizek ali pijača med poletom. Seveda si lahko prigrizek med poletom tudi kupite, a je hrana praviloma zelo draga in že preverjeno ne slovi po gurmanskih užitkih.

Šef Ryanaira napoveduje tudi ukinitev prijav (check-in) na letališčih, saj naj bi se potniki v prihodnje na lete prijavljali izključno preko interneta. Mar to pomeni, da bodo prtljago kar ukinili?

šef ryanaira, michael oleary
Šef Ryanaira, Michael O'Leary. Za 15€ boste lahko lulali 15x. (Foto: Reuters)

Seštejte vse stroške. Prevoz na letališče, ki je od vašega doma praviloma kar precej oddaljeno, in z letališča v daljni deželi sredi polja, kamor ste prileteli. Prištejte stroške goriva, cestnin, parkiranja, raznih dodatkov ter ne nazadnje tudi izgubljen čas (ki je denar) in zna se zgoditi, da boste ugotovili, da tako imenovani nizkocenovniki sploh niso tako poceni. Še več, leteti od doma in nato nazaj domov je dostikrat najugodnejša možnost.

FB članek - join us

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:

Povezani članki

Glasuj

Prenesi v

Komentarjev: 0
Več komentarjev

Iskanje

 

Anketa

Ste tudi vi prepričani, da je petek 13. slab dan za posel, delo in nakupe?

calculate
glossary
indexes
indexes