DAVKI

Bi se zaradi te olajšave poročili?

Natisni1
Odkrili so zakonit način, kako do višjih plač.

Samske osebe v Nemčiji plačujejo višje davke od poročenih, ki imajo več olajšav. To so opazili tudi nekateri tuji delavci, še posebej tisti iz Hrvaške. Lokalni medij iz Slavonije tako poroča, da so v mestu Đakovo v zadnjem času zaznali poskok v številu porok med mladimi. Gre za osebe, ki živijo v tujini, večina v Nemčiji in na Irskem. 

Sami pa nič ne skrivajo, zakaj se poročajo: novinarjem so razkrili, da je življenje samske osebe v Nemčiji zelo drago. Obdavčitve so višje, zato so se odločili za poroko. Sicer se poročajo s svojimi resničnimi partnerji, s katerimi bi se morda v prihodnosti tudi poročili, a nikakor ne zdaj. Za poroko so se torej odločili iz finančnih razlogov. 

PREBERI ŠE
Po štirih mesecih dela v Nemčiji se je vrnil domov. Zakaj?

"Če greste v Nemčijo kot par, ki ni poročen, vas uvrstijo v prvo skupino, ki je najbolj obdavčena," novinarjem pripoveduje ena od mam, ki je pred matičarja pospremila sina in njegovo dekle oz. zdaj že soprogo. Razložila je, da sta se v roku enega tedna odločila poročiti, in sicer le pred matičarjem. Na poroki so bili le starši in priči ženina in neveste. 

PREBERI ŠE
Direktor dobi 33.250 evrov mesečno, vajenec pa 694 evrov

Tako sta mladoporočenca dobila vstopnico v drugo skupino davčnih zavezancev v Nemčiji. "Sin mi je razložil, da je tako njegova plača višja od 300 do 400 evrov," pravi mati in dodaja, da bi kot samski prejel približno 1100 evrov, kot mož pa skoraj 1600 evrov. 

 

KOMENTARJI (1)
Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. S klikom na gumb Spletno oko prijavite komentar, za katerega menite, da vsebuje sovražni govor.
PRIJAVI KOMENTAR Pravila za objavo komentarjev
PREKLIČI
lordslayer 22.08.2018, 11:09:18
še zarad česa bl neumnega se je folk poročal ...