18.01.2017
LJ
-0° / -5°

Ne boste verjeli, kaj v Wimbledonu cenijo bolj kot Rogerjevo zmago!

V Angliji velja pregovor, da je težje kot zmagati v Wimbledonu, dobiti vstopnico zanj. Zato da se 'prigrebete' do sedeža na centralnem igrišču, morate biti tudi malce finančnega strokovnjaka.

Roger Federer
(Foto: Reuters)

Najbolj znan teniški turnir na svetu že od leta 1877 organizira All-England Lawn Tennis Club, ki se že od 20. let prejšnjega stoletja financira tudi tako, da vsakih pet let izda obveznice. Z denarjem, ki ga pridobijo na tak način, nato izpeljejo vse večje investicije. Z zadnjo izdajo delnic so financirali izgradnjo premične strehe na centralnem igrišču, ki tako igralce kot gledalce ščiti pred značilnimi angleškimi poletnimi nalivi.

Posebnost teh obveznic je, da ob zapadlosti kuponov njihovi imetniki ne dobijo denarja, ampak karte za ogled teniških dvobojev. Vlagatelji si lahko izberejo bodisi obveznice, ki jim zagotavljajo sedež ob centralnem igrišču, ali pa na tribunah igrišča številka ena.

Z obveznicami se trguje v londonskem finančnem središču Cityju in pred letošnjim prvenstvom so cene obveznic skočile v višave. Vrednost ene obveznice, ki torej garantira en sedež med turnirjem je zrasla na kar 66.000 funtov oziroma kar 83.000 evrov. Ob izdaji je bila njihova nominalna vrednost 35.000 evrov, kar pomeni, da lahko njihovi imetniki izberejo med ogledom tenisa ali pa izredno lepim zaslužkom. Nazadnje so izdali 2.500 obveznic za centralno igrišče in 1.000 za igrišče številka ena.

Poleg tega da investirate v obveznice, lahko do kart pridete tudi tako, da ste član All-England Lawn Tennis Cluba, a teh je le 375, čakalna lista pa je tako dolga, da se Angleži šalijo, da je najlažji način, da dobiš članstvo, da zmagaš na turnirju.

Običajni smrtniki, ki si želijo ogledati najbolj zanimive tekme, so prepuščeni na milost in nemilost sreči, saj druge dobitnike vstopnic preprosto izžrebajo.
 

FB članek - join us

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:

Glasuj

Prenesi v

Komentarjev: 1
Ante Bilobrk 10.07.2012 12:47:23
Evo on si jo je res zaslužil ker je res skozi moj zmagovalec in mu čestitam
Več komentarjev

Iskanje

 

Anketa

Koliko bi še odšteli za kvadratni meter stanovanja?

calculate
glossary
indexes
indexes