18.01.2017
LJ
/ -3°

Od danes bom vedno dal vse od sebe!

Zagotovo ste že večkrat razmišljali o tem, kaj bi morali storiti, da bi se vaše življenje spremenilo na bolje. Zagotovo ste tudi že marsikaj poskusili, pa se nato brez pravega razloga ustavili. Včasih je edina pot do uspeha, da prelisičite samega sebe.

Od danes bom vedno dal(a) vse od sebe!

Ste si kdaj po kakšnem neuspehu zabičali, da boste od tega trenutka vedno dali vse od sebe? Se nato zaleteli v naslednji projekt z vso silo, nato pa na koncu ugotovili, da vam je zmanjkalo energije in vaš vložek zopet ni bil 100-odstoten? Težava je v tem, da je težko vedeti, kje so naše omejitve. Zato boste pravi učinek dosegli le s postopnim zviševanjem svojih vloženih naporov. Spremembe pač zahtevajo čas, načrt in trdno voljo.

useph

Moral(a) bi posnemati …

S tem, da imate vzornika, ni nič narobe. A vsak človek je unikaten in življenja drugih pač ne morete imeti. Če boste začeli svojega idola posnemati v vsakem koraku, boste hitro pozabili na svoje resnične želje, sposobnosti in potrebe. Učenje iz izkušenj drugih je vedno dobrodošlo, a le če znate pridobljeno znanje uporabiti tako, da ostanete zvesti sami sebi.

Poslušati bi moral(a) strokovnjake

Najlažje je seveda odgovornost za lasten (ne)uspeh preložiti na tretjo osebo, na katero nismo čustveno navezani. Strokovnjaki so torej idealni za kaj takega. Vse, kar govorijo, ima smisel in že po nekaj stavkih se nam zdi, da so rešili vse naše težave. A ne da bi vložili lastno energijo in voljo, se ne bo spremenilo nič. Napotke strokovnjakov velja jemati le kot nasvete in napotke, ki vam pomagajo na vaši lastni poti do uspeha.

Uspeh - 1
(Foto: iStockphoto)

Tako sem zaposlen(a)! Sebi se bom posvetil(a) kasneje.

Danes je to, da ste silno zaposleni, že skorajda statusni simbol. Je del sodobnega življenja. Vedno bolj pogosto se kot nekakšna pozitivna vrednota šteje, da se na račun dela odpovedujete času, ki bi ga morali posvetiti sebi in svojim bližnjim. Tak način življenja se vam hitro maščuje, saj vpliva na vaše fizično in duševno zdravje. Naredite si urnik in nanj obvezno uvrstite tudi sebe. Kot vse druge obveznosti naj bo tudi ta neodložljiva.

Preutrujen(a) sem. Potrebujem počitek.

Tako kot se ljudje hitro preobremenimo, tako gre pri marsikomu zgodba tudi v drugo smer, ko vsak trenutek izkoristimo za beg pred življenjem in obveznostmi, ki jih prinaša. Poskrbite, da bo vaš prosti čas namenjen tudi temu, da boste razmislili o tem, kaj delate, kaj morate narediti in ali ste zadovoljni s smerjo, v katero vaše življenje pluje.

uspeh
(Foto: iStockphoto)

Ostali imajo pač več sreče kot jaz.

Nesreča je priročen izgovor, ko iščemo razloge, zakaj smo v življenju neuspešni. Ko smo večkrat zaporedoma neuspešni, pač ne more biti drugače, kot da je krivo to, da smo rojeni pod nesrečno zvezdo, kajne? Tako razmišljanje lahko hitro pripelje do malodušja, pomanjkanja motivacije in prelaganja lastne odgovornosti za neuspeh na druge. Zapomnite si, vsak je svoje sreče kovač. Nekateri žal potrebujejo le več kovanja kot drugi.

FB članek - join us

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:

Glasuj

Prenesi v

Iskanje

 

Anketa

Koliko bi še odšteli za kvadratni meter stanovanja?

calculate
glossary
indexes
indexes