22.01.2017
LJ
/ -9°

Gledali nam bodo pod prste

Evropa nas opozarja, da so naša podjetja prezadolžena, da so stroški dela preveliki ter da so nepremičnine predrage. Nič novega torej. Toda, ali bomo kaj storili?

Evropa nas je torej ponovno opozorila na stvari, za katere že dolgo vemo, da jih bo potrebno odpraviti. Preden se bo zares kaj zgodilo, pa naj bo očitno kriza še bolj stiskala za vrat. Dober pokazatelj so tudi razmere na borzi. Indeks SBI TOP vsak dan bolj tone.

Današnje trgovanje končal pri vrednosti 565,49 točke, kar je 10,86 točke oz. 1,88 odstotka manj kot v ponedeljek in najnižje doslej. Med blue chipi so največ izgubile delnice Mercatorja, ki so po ponedeljkovi sedemodstotni rasti danes izgubile skoraj sedem odstotkov vrednosti.

borza

Delnice Mercatorja so danes izgubile 6,72 odstotka, po tem ko so v ponedeljek pridobile 7,20 odstotka, v petek pa izgubile 3,85 odstotka.

Delnice Telekoma Slovenije so izgubile 2,07 odstotka, delnice Petrola pa 0,56 odstotka.

Med delnicami indeksa so pridobile delnice NKBM (+1,43 odstotka) in Gorenja (+1,40 odstotka). Tečaj Krkinih delnic je danes ostal nespremenjen.

Med preostalimi delnicami indeksa so se podražile delnice Luke Koper (+1,65 odstotka), pocenile pa delnice Intereurope (-4,11 odstotka) in Zavarovalnice Triglav (-0,96 odstotka).

Zanimivo je, da so kljub temu, da je bil Grčiji odobren drug del finančne pomoči, vsi glavni evropski indeksi končali v rdečem.

FB članek - join us

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:

Glasuj

Prenesi v

Komentarjev: 1
David Davidek 21.02.2012 15:45:49
Za vse ki morda še ne veste, pri nas bo standard v roku enega leta padel verjetno vsaj za 20% v povprečju, za naprej pa je verjeten še večji padec.
Več komentarjev

Iskanje

 

Anketa

Ali podpirate predlog o uvedbi obveznega zdravstvenega nadomestila?

calculate
glossary
indexes
indexes