16.01.2017
LJ
-0° / -6°

Med velikonočnimi prazniki brez medbančnih plačil

Na veliki petek in veliki ponedeljek, 2. in 5. aprila 2010, bo možna le obdelava internih plačil v okviru posamezne poslovne banke oziroma hranilnice.

Dvigovanje denarja na bankomatih
Upravljanje z denarjem na bančnih avtomatih bo v času velikonočnih praznikov potekalo nemoteno. (Foto: POP TV)

Med velikonočnimi prazniki bo okrnjeno delovanje plačilnih sistemov, zato slovenske banke in hranilnice ne bodo izvajale medbančnih plačil.

Slovenske poslovne banke namreč kot domači poravnalni sistem za medbančna plačila velikih vrednosti, nujnih plačil in poravnavo domačih klirinških sistemov v omenjenem času ne bo deloval, zato banke in hranilnice v državah Evropske unije ne bodo izvajale medbančnega plačilnega prometa. 

Bo pa v tem času kartično poslovanje v celoti potekalo nemoteno. To velja za uporabo plačilnih kartic na POS terminalih in bančnih avtomatih tako pri nas kot v tujini in tudi tujcev pri nas.

Slovenske banke in hranilnice bodo plačilni promet v polnem obsegu znova izvajale naslednji delovni dan po velikonočnih praznikih, torej v torek, 6. aprila 2010.

 

evri
Tudi med velikonočnimi prazniki boste na bankomatih do svojega denarja prišli brez težav. (Foto: Reuters)

FB članek - join us

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:

Glasuj

Prenesi v

Komentarjev: 2
 
undertakerslo 04.04.2010 15:18:06
V današnjem času tehnološkega napredka je to čisto nesprejemljivo. Če pa tam ročno klikajo vse, potem pa bi bilo treba ukiniti skupni sistem,saj to ni za nikamor.
Branko Škorja 02.04.2010 21:50:03
ma ni komentarja dej
Več komentarjev

Iskanje

 

Anketa

Ste tudi vi prepričani, da je petek 13. slab dan za posel, delo in nakupe?

calculate
glossary
indexes
indexes