21.02.2017
LJ
10° / 4°

Milijarder, ki ga obkrožajo najlepše ženske na svetu, je postal še bogatejši!

Modni oblikovalec Michael Kors je delnice svoje družbe Michael Kors Holdings ponudil javnosti. Zbral je 725 milijonov evrov svežega kapitala, več od pričakovanj, ker so vlagatelji planili po delnicah.

Heidi Klum in Michael Kors
Modni oblikovalec Michael Kors in manekenka Heidi Klum (Foto: X17ONLINE.COM)

Družba Michael Kors Holdings, ki jo je ustanovil in jo vodi modni oblikovalec Michael Kors, je v četrtkovi prvi javni ponudbi delnic (IPO) zbrala 725 milijonov evrov svežega kapitala, kar je več kot so sprva pričakovali. V prvi javni ponudbi so prodali 47,2 milijona delnic po ceni 15,36 evra (20 dolarjev) in zbrali 725 milijonov evrov namesto 589 milijonov evrov, kot so sprva načrtovali.

Celotna vrednost družbe, ki je bila ob prvotni IPO ceni delnice ocenjena na 2,5 milijarde evrov, se je povišala na 2,9 milijarde evrov. Delnica družbe Michael Kors, ki je bila na borzo uvrščena pod oznako KORS, je v prvih urah trgovanja poskočila za 25 odstotkov na 19,2 evra (25 dolarjev). Družba Michael kors se deli na dve glavni diviziji oziroma blagovni znamki, Michael Kors in MICHAEL Michael Kors. Medtem ko je blagova znamka Michael Kors namenjena bolj premožnim strankam, znamka MICHAEL označuje izdelke nižjega cenovnega razreda, ki prinašajo največji del prihodkov družbe.

Spomnimo, modni oblikovalec Michael Kors, ki je pustil šolanje in se usmeril v samostojno modno oblikovanje, je leta 1981 ustanovil lastno podjetje in oblikoval žensko kolekcijo. Njegove kreacije so kmalu opazile tudi hollywoodske zvezdnice, kot so Barbara Walters, Demi Moore in Julia Roberts. Zaradi propada njegovih italijanskih investitorjev je moral kmalu zatem razglasiti bankrot. Kljub temu se ni vdal in začel oblikovati in tržiti nižjecenovna oblačila.

Leta 2003 je 85 odstotkov družbe Michael Kors Holdings za 74,4 milijona evrov kupila družba Sportswear Holdings. Leta 2006 so odprli lastno verigo trgovin, ki sedaj vključuje 169 trgovin v Severni Ameriki in 34 na stari celini. Naslednje poslovno leto nameravajo odpreti še dodatnih 40 trgovin.

Modni oblikovalec Michael Kors, ki je vedno v družbi manekenk in lepotic, je po IPO obdržal 8,6 odstotka družbe. Poleg vseh milijard, ki jih že ima, je sedaj še povečal svoje premoženje. Njegov delež v družbi Michael Kors Holdings je namreč sedaj vreden skoraj četrt milijarde evrov.

Gibanje tečaja Michael Kors Holdings od IPO

kors graf
(Foto: Bloomberg)

Poglejte, kako je Michael Kors iz ničle v šoli postal milijarder in nas ne pozabite spremljati na Facebooku!

 

FB članek - join us

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:

Glasuj

Prenesi v

Komentarjev: 1
TheQUEER 17.12.2011 17:24:59
Michael Kors se je pred kratkim poročil z svojim tipom, ko so legalizirai istospolne poroke v New Yorku!
Več komentarjev

Iskanje

 

Anketa

Vas je strah, da se ne boste znali prilagoditi digitalizaciji in da boste ostali brez dela?

calculate
glossary
indexes
indexes