16.01.2017
LJ
-0° / -6°

Bo nagec tekel ali ne?

V Sloveniji smo sicer najbolj vajeni športnih stav, v nekaterih državah pa lahko stavite na praktično vse. Za vas smo zbrali najbolj nore stave na svetu.

Bo nagec tekel ali ne?

V času enega največjih ameriških športnih dogodkov Super Bowla se pojavi obilica neumnih stav. Stavite lahko, če bo čez igrišče tekel nagec, s katero pesmijo bo začel koncert umetnik, ki nastopa ob polčasu, stavite lahko tudi na to, ali bo katera izmed ekip zadela v prvih šestih minutah in pol ter ali bo kovanec, ki ga pred tekmo vrže sodnik, padel na cifro ali grb.

nagec

Stava za 1000 sklec

V zgodbo o eni najbolj neumnih stav je vpleten slavni košarkar Shaquille O'Neal. Ta je šel s prijatelji staviti, da je tako slaven, da se lahko nenajavljen pojavi na vratih Bele hiše, pozvoni in vstopi. Poraženec je zmagovalcu dolgoval 1000 sklec. Po več poskusih na vratih se je 216 centimetrov visoki in skoraj 150 kil težki igralec Clevelanda počasi začel ogrevati, saj ob njegovi konstituciji 1000 sklec ni mala malica.

Viteza na teniškem igrišču

V zanimivo stavo se je vpletel tudi teniški igralec Andy Roddick. Izzval ga je namreč voditelj enega izmed bolj popularnih ameriških jutranjih radijskih šovov Bobby Bones z izjavo, da je vrniti teniški servis "mala malica“. Nastaviš lopar in žogica pade na drugo stran. Zadevo sta viteško uredila na igrišču, kjer se je izkazalo, da zna radijski voditelj dobro vrteti jezik, teniškemu loparju pa ni dorasel, saj se pri desetih servisih žogice ni niti dotaknil, kljub temu da je Roddick igral s polovico svoje moči.

Iz groba na konju v Wimbledon

Ena najbolj znanih angleških stavnic, ki ima sedež sicer registriran v Gibraltarju, je znana po svojih bizarnih stavah. Tako lahko v razmerju 500:1 stavite, da bodo našli pošast iz jezera Loch Ness. Leta 1990 ste lahko stavili, s kar 1.000.000:1, da bo konec sveta natančno ob 11. avgusta 1999 ob 12.50. Malo več možnosti pa imate (1000:1), da se bo Jezus iz nebes vrnil na Zemljo. Sprejeli so celo stavo v razmerju 20 milijonov proti ena. Anglež Ian MacMillan je namreč leta 2002 stavil, da bo Elvis Presley prijahal v London in nato igral na teniškem turnirju v Wimbledonu.

Oče pri stotih

Ko je 58-letni prebivalec Kalifornije izvedel, da bo očka, je bil tako navdušen nad svojimi oploditvenimi zmožnostmi, da je z lahkoto sprejel stavo, da bo tudi pri stotih letih še zmožen spočeti otroka po naravni poti. Tudi če bo še živ, tudi če bo še zmogel, ostaja vprašanje, s kom.

Shaquille ONeal
Stavite, da naredi 1000 sklec? (Foto: Reuters)

Kdo leži v krsti?

V Las Vegasu so v eni izmed igralnic na začetku osemdesetih razpisali stavo, čigavo truplo bo v krsti morilca J. F. Kennedyja. Možni odgovori so bili: Lee Harvey Oswald, Jack Ruby (mož, ki je ustrelil Oswalda), ruski vohun in nihče. Stave so začeli sklepati, ker je bil Oswaldov grob poškodovan in so se oblasti odločile izkopati krsto in pogledati, ali najbolj slavni atentator vseh časov ni slučajno ušel. Truplo naj bi bilo še vedno na svojem mestu, stava pa je propadla zaradi premajhnega zanimanja.

Osem milijonov ali smrt

Januarja leta 1987 je televizijski duhovnik Oral Roberts oznanil, da mu je Bog naročil, da mora do marca zbrati osem milijonov dolarjev ali pa ga bo poklical k sebi. V Las Vegasu, mestu pregrehe, so se takoj odzvali in začeli sprejemati stave, ali mu bo uspelo ali ne. Preden so oblasti stavo prepovedale, se je v blagajni za izplačilo stav nabralo kar 4,6 milijona dolarjev. Še bolj uspešen je bil duhovnik pri izpolnjevanju „božjih“ zahtev, saj mu je uspelo v treh mesecih zbrati kar 9,1 milijona dolarjev in preživeti. Umrl je šele decembra lani v 91. letu starosti.

Michael je La Toya

Pa še nekaj najbolj bizarnih. V razmerju 500:1 lahko stavite, da je Elvis Presley še živ, v enakem razmerju ste lahko tudi stavili, da bo FBI odkril, da sta Michael Jackson in La Toya ena in ista oseba. 5.000:1 je stavno razmerje, ki ga dobite, če položite stavo na to, da se bosta poročila Bill Clinton in Monica Lewinsky, v zadnjem času pa se je močno zvišalo razmerje za stavo, da bo Tiger Woods nekoč predsednik Amerike.

Kdaj po deževalo?

Ena največjih stav pa se trenutno kuha v Indiji, kjer so za stavo, kdaj se bo začelo monsunsko deževje, zbrali že skoraj milijardo dolarjev.

FB članek - join us

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:

Glasuj

Prenesi v

Iskanje

 

Anketa

Ste tudi vi prepričani, da je petek 13. slab dan za posel, delo in nakupe?

calculate
glossary
indexes
indexes