16.01.2017
LJ
-0° / -6°

Pristop z novim partnerjem osvaja trg digitalnega marketinga

Pristop skupina d.o.o., vodilna neodvisna komunikacijska in svetovalna mreža agencij v JV Evropi, in švicarska korporacija Goldbach Group, vodilna evropska mreža podjetij za digitalne komunikacijske rešitve, sta združila svoje obstoječe digitalne operacije v Sloveniji in na Hrvaškem ter jih prenesla v regijsko družbo Goldbach Adriatic.

Sodelovanje Pristop skupine in Goldbach Group v novoustanovljeni skupni družbi, v kateri ima Goldbach Group 51-odstotni, Pristop skupina pa 49-odstotni lastniški delež, temelji na strateškem partnerstvu, v okviru katerega skupini načrtujeta intenzivno širitev in razvoj posla na področju digitalnega marketinga v regiji Adriatic.

digitalni marketing
Novoustanovljeni Goldbach Adriatic pričakuje, da bo v treh letih prihodke potrojil. (Foto: iStockphoto)

Z ustanovitvijo Goldbach Adriatic je v regiji JV Evrope nastala najmočnejša operacija na področju digitalnega marketinga, ki v letu 2012 načrtuje dobrih 8,5 mio evrov prihodkov, v naslednjih treh letih pa eksplozivno rast in potrojitev prihodkov. Družba Goldbach Adriatic bo za naročnike opravljala tako agencijske storitve (prek družbe Renderspace) kot ostale storitve na področju digitalnih medijev (prek družbe Goldbach Audience). »V Pristop skupini smo z Goldbach Group za družbo Renderspace dobili idealnega strateškega partnerja, ki bo družbi zagotavljal nadaljnji razvoj in rast na področju digitalnega marketinga, in sicer tako storitveno kot geografsko. Območje držav med Dunajem in Atenami ima na področju razvoja storitev digitalnega marketinga ogromen potencial, ki ga nameravamo maksimalno izkoristiti. Pristop in Goldbach imata na tem področju ogromno sinergij,« pravi Primož Pusar, direktor Pristopa in Renderspacea, ki bo z Vedranom Bilošem (odgovoren tudi za razvoj posla Goldbach Audience) hkrati tudi vodil Goldbach Adriatic.

Švicarska korporacija Goldbach Group, katere delnice kotirajo na borzi vrednostnih papirjev v Zürichu, je v letu 2011 ustvarila prek 400 mio eur prihodkov. Goldbach Group je vodilna evropska mreža podjetij za digitalne komunikacijske rešitve in vodilno podjetje za trženje elektronskih, mobilnih in interaktivnih medijev na področju televizije, internetne televizije, radia, zunanjih oglasnih površin, iskalnikov in mobilnih medijev. Skupina Goldbach ima svoja podjetja v desetih evropskih državah, ki se ukvarjajo z načrtovanjem, svetovanjem, snovanjem in izvajanjem digitalnih in celovitih komunikacijskih kampanj.

Skupino Pristop s sedežem v Ljubljani tvori mreža podjetij s predstavništvi na Dunaju, v Celovcu, Gradcu, Bruslju, Zagrebu, Sarajevu, Beogradu in Skopju. Mreža teh podjetij, ki zaposluje prek 200 strokovnjakov, je v letu 2010 ustvarila prihodek v skupni višini prek 35 milijonov evrov.

FB članek - join us

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:

Glasuj

Prenesi v

Komentarjev: 0
Več komentarjev

Iskanje

 

Anketa

Ste tudi vi prepričani, da je petek 13. slab dan za posel, delo in nakupe?

calculate
glossary
indexes
indexes