21.02.2017
LJ
10° / 4°

V besedah optimizem, v zraku strah

Na 26. borzni konferenci je v ospredju seveda kriza, njen potek in morebitni konec. V besedah je čutiti optimizem, v zraku previdnost in kanček strahu.

FBK1
Ključni trenutki krize?

Borzna konferenca, ki poteka v organizaciji Ljubljanske borze, ima že tradicionalno svoje domovanje v obmorskem Portorožu in je letos privabila številne tuje in domače predavatelje, med udeleženci pa so predstavniki praktično vseh borznih trgovalcev v Sloveniji. Predsednik uprave Ljubljanske borze Andrej Šketa je v uvodnem govoru poudaril, da kljub krizi pričakuje nadaljnji razvoj, ki naj bi ga dosegli skupaj z novim lastnikom, dunajsko borzo, omogočila pa bi ga uvrstitev novih podjetij v borzno kotacijo. Tu računa predvsem na državna podjetja, ki jih privatizacija še čaka, kot dejavnik pospeševanja prihoda teh podjetij na borzne trge pa naj bi delovala tudi pokojninska reforma. Predsednik uprave borze se je dotaknil tudi pomembnosti kriznih časov. Kriza je zagotovo povezovalna beseda vseh predavanj na konferenci, ki nosi ime: „Trgi kapitala na prelomnici“.
Med udeleženci konference so tudi Mitja Gaspari, slovenski minister za razvoj in glavni arhitekt našega reševanja krize, Boštjan Vasle, direktor UMAR, Borut Jamnik, predsednik kapitalske družbe, Žiga Debeljak, predsednik uprave Mercatorja in številni drugi ugledni strokovnjaki s področja financ.

FB članek - join us

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:

Glasuj

Prenesi v

Komentarjev: 0
Več komentarjev

Iskanje

 

Anketa

Vas je strah, da se ne boste znali prilagoditi digitalizaciji in da boste ostali brez dela?

calculate
glossary
indexes
indexes