22.01.2017
LJ
/ -9°

Izbor slovenskega startupa odslej po novih pravilih

Iniciativa Startup Slovenija je korenito nadgradila pravila za izbor slovenskega startupa leta. Za naziv se bo letos tako potegovalo 10 kandidatov, pet najvišje uvrščenih startupov iz že znanega tekmovanja Startup Slovenija 2016 in pet neposredno nominiranih startupov.

"Tekmovanje Startup Slovenija se je nadgradilo v samostojen projekt aktivnih deležnikov javnega in zasebnega slovenskega startup ekosistema, ki s svojimi programi aktivno podpirajo inovativno podjetništvo," pojasnjujejo v iniciativi Startup Slovenija.

Najboljši slovenski startup leta bo tako letos prvič zasnovan kot izbor, ki izpostavlja in nagrajuje startupe, ki z dosežki, dejanji, ugledom in razvojnim potencialom najbolje predstavljajo novo generacijo slovenskih podjetnikov.

Sodelavci
Iniciativa Startup Slovenija je korenito nadgradila pravila za izbor slovenskega startupa leta. (Foto: Thinkstock)

Peterica najboljših slovenskih startupov oziroma podjetniških ekip v okviru tekmovanja Startup Slovenija 2016 bo izbrana izmed tistih, ki se bodo prijavili na razpis Slovenskega podjetniškega sklada za zagonsko spodbudo P2, ki startupom v najzgodnejši fazi razvoja zagotavlja do 54.000 evrov subvencije.

Sodelovanje v tekmovanju Startup Slovenija 2016 je namreč tudi letos obvezen pogoj za prijavo na razpis. Peterico neposredno nominiranih startupov pa bo predlagal odbor za nominacijo, ki bo nominacije črpal iz uveljavljenih zasebnih in javnih programov za podporo startup podjetjem.

Zmagovalca bodo tako kot v preteklosti razglasili v okviru mednarodne podjetniške konference Podim, ki jo organizirajo v Mariboru. Letos bo potekala 11. in 12. maja. "Prejemnik naziva slovenski startup leta bo predstavljal ambasadorja slovenske startup skupnosti doma in v tujini," poudarjajo v iniciativi.

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:

Glasuj

Prenesi v

Komentarjev: 1
 
BŠK 01.04.2016 21:03:26
Kaj spet toplo vodo odkrivate in se ponavljate? Če nimaš dobrih vez in poznanstev nimaš na trgu kaj iskati!
Več komentarjev

Iskanje

Anketa

Ali podpirate predlog o uvedbi obveznega zdravstvenega nadomestila?

calculate
glossary
indexes
indexes