21.01.2017
LJ
/ -11°

Prodali 140 čevljev Alje Viryent, ciljajo na številko 200

Medtem ko nihče noče kupiti znamke Peko, je več interesa za najem prodajaln. Kmalu bo stekla tudi proizvodnja čevljev Alje Viryent v Pekovi tržiški stavbi, saj je zbrala dovolj naročil za prve čevlje.

V minulih dneh se je izteklo zbiranje ponudb za Pekovo blagovno znamko in nekatere prodajalne. Medtem ko za blagovno znamko ni prišla nobena ponudba, pa se za prodajalne kaže več interesa.

Dvomesečno zbiranje ponudb za Pekovo blagovno znamko je bilo objavljeno 7. novembra lani. Kot je po izteku roka za oddajo ponudb pojasnila stečajna upraviteljica Peka Tadeja Tamše, za blagovno znamko ni prejela nobene ponudbe. Znamka je bila naprodaj po tržni ceni 761.000 evrov, postopek prodaje pa se bo nadaljeval v skladu s stečajno zakonodajo.

Hkrati poteka tudi prodaja Pekovih prodajaln, opreme in zalog. Za prodajalne se je pokazalo več interesa in Tamšetova predvideva, da jih bo večina prodanih že v prvi polovici leta.

V nekaterih prodajalnah že delujejo najemniki, v najem pa je bil že pred časom oddan tudi manjši del prostorov obsežnega Pekovega kompleksa v Tržiču. Približno 100 kvadratnih metrov veliko delavnico je septembra lani najela oblikovalka čevljev Alja Viryent. Potem ko je neuspešno iskala investitorja, se je odločila za zagon proizvodnje čevljev svoje blagovno znamke s pomočjo predprodaje.

Tako je 6. decembra v predprodajo dala prve čevlje po ceni 250 evrov, in sicer klasičen moški čevelj in klasičen salonar, ter napovedala, da bodo vsakega izdelali le po 100 parov. Že v prvih dneh predprodaje je njena ekipa prejela naročila za več kot sto parov čevljev, trenutno so na približno 140 prodanih parih. "Sedaj se trudimo še naprej, priti do zastavljene številke 200," je povedala.

Ob tem je poudarila, da so že presegli mejo za zagon proizvodnje. Vesela je podpore kupcev, ki pomeni, da lahko začnejo z delom. Računa, da bodo z izdelavo naročenih čevljev začeli prihodnji teden, pri čemer bodo sprva zaposlili šest nekdanjih Pekovih delavcev. "To je začetek, potem pa bomo morali še naprej iskati možnosti za prodajo in investitorje," je dejala.

Njen poslovni načrt predvideva vzpostavitev manufakture čevljev višjega cenovnega razreda s proizvodnjo vsaj 12.000 parov letno in z desetimi zaposlenimi v proizvodnji ter prodajo po vsem svetu. Za uresničitev načrta bi potrebovala za okoli 1,3 milijona evrov kapitala.

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:

Glasuj

Prenesi v

Komentarjev: 2
 
BŠK 16.01.2017 09:54:05
Kaj pa je ta zasanjana?
berglander 12.01.2017 11:53:36
upam, da bo iz tega še kaj drugega, kot pa cel kup neplačanih računov in ljudi..........prevečkrat videno.....
Več komentarjev

Iskanje

Anketa

Ali podpirate predlog o uvedbi obveznega zdravstvenega nadomestila?

calculate
glossary
indexes
indexes