21.01.2017
LJ
/ -11°

Ni bil dovolj dober za 30 služb, danes pa je najbogatejši Kitajec

Jack Ma ni bil dovolj dober za policista niti za restavracijo s hitro prehrano. Trikrat je padel na testih za vpis na univerzo. Ko je obupal nad študijem, so ga zavrnili po 30 zaposlitvenih razgovorih.

Jack Ma
Jack Ma (Foto: AP)

Ustanovitelj spletnega trgovinskega velikana Alibaba Jack Ma je eden najuspešnejših podjetnikov na svetu. Njegovo spletno trgovino dnevno obišče približno 100 milijonov kupcev, vrednost njegovega premoženja ocenjujejo na 19 milijard evrov.

A so ga večkrat zavrnili, preden je postal najbogatejši Kitajec. Trikrat je padel na testih za vpis na univerzo. Ko je obupal nad študijem, so ga zavrnili po 30 zaposlitvenih razgovorih. "Hotel sem biti policist, a so mi rekli, da nisem dovolj dober. Prijavil sem se celo na oglas za delo pri KFC, ko so prišli k nam. Niso me izbrali," je razkril.

Ob zagonu Alibabe leta 1998 se je moral soočiti s številnimi ovirami. V prvih treh letih ni imel dobička, nobena banka ni želela sodelovati z njim, kupcem ni mogel ponuditi možnosti plačila vnaprej.

Zato je razvil lasten plačilni program Alipay, ki omogoča transakcije različnih valut med mednarodnimi kupci in prodajalci. "Takrat mi je ogromno ljudi govorilo, da je ideja neumna. Ampak ni mi bilo mar, dokler so ljudje lahko plačevali," je dejal.

Danes Alipay uporablja 800 milijonov ljudi. Težko bi rekli, da gre za neumnost, kajne?

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:

Glasuj

Prenesi v

Komentarjev: 3
brezcasni 11.01.2017 10:19:07
bravo škoda ker Slovenci Nnimamo tolk jajc da bi se vsaj kdo odločil za posel ki .....bi mu prinesel svetovno slavo...je pa dober pokazatelj kako ne smeš klačiplazit pri tistih ki te zavrnejo..greš pač po svoje
 
SEJBOBOL 11.01.2017 08:23:12
Zih nima nobenga zaposljenega :) , pa danes se mu banke najbrž mečejo po kolenih .... In najverjetneje vsi tisti k so ga zavrnil , danes si želijo njegovega sodelovanja ....
 
enakatalena 11.01.2017 08:16:21
To! :-)
Več komentarjev

Iskanje

Anketa

Ali podpirate predlog o uvedbi obveznega zdravstvenega nadomestila?

calculate
glossary
indexes
indexes