21.01.2017
LJ
/ -11°

Kako ideje, hobije in strast spremeniti v dejavnost, ki bo prinesla zaslužek?

Zaživel bo program za spodbujanje podjetniških idej žensk. Pobuda posebno priložnost predstavlja za mlade iskalke prve zaposlitve, ženske, ki ostanejo nezaposlene ob koncu porodniškega dopusta, osebe z invalidnostjo, pripadnice različnih narodnostnih skupnosti in manjšin ter priseljenke.

Z današnjim uvodnim dogodkom v Ljubljani bo uradno zaživel projekt WE Inspire: Podjetnice navdihujejo. Gre za celoletni program, s katerim želijo organizatorji ustvariti podporno okolje za izobraževanje in podporo pri uresničevanju podjetniških idej predvsem tistih žensk, ki jim podjetništvo lahko predstavlja posebno priložnost.

Kako ideje, hobije in strast spremeniti v dejavnost, ki bo prinesla zaslužek?

Kot pojasnjujejo organizatorji spoznavnega srečanja, je program priložnost za dekleta in ženske, ki želijo svoje "ideje, hobije in strast spremeniti v dejavnost, ki jim bo prinesla zaslužek, preživetje in kariero, ali pa so na začetku svoje podjetniške poti".

V tej luči pobuda posebno priložnost predstavlja za mlade iskalke prve zaposlitve, ženske, ki ostanejo nezaposlene ob koncu porodniškega dopusta, osebe z invalidnostjo, pripadnice različnih narodnostnih skupnosti in manjšin ter priseljenke.

Program bo potekal v obliki delavnic, mentorstva in povezovanja. Prijave so možne do današnjega spoznavnega srečanja, sledil pa bo postopen izbor vključenih prek dvodnevnega podjetniškega bootcampa, ki bo 2. in 3. februarja. Nato izbrane podjetnice čaka individualni program skozi celo leto. Ob zaključku, predvidenem v septembru, bodo izbrane najboljše poslovne ideje, ki bodo tudi finančno nagrajene.

Spoznavno srečanje torej še ne pomeni udeležbe v programu in je namenjeno seznanitvi s podrobnostmi programa in prvemu podjetniškemu mreženju.

Mladi uresničujejo idejo
Pogumno naprej! (Foto: Thinkstock)

Na današnjem uvodnem dogodku WE Inspire: Podjetnice navdihujejo! bosta imela uvodna nagovora veleposlanik ZDA Brent R. Hartley in direktorica podjetniške mreže CEED Barbara Bregar Mrzlikar.

"Podjetništvo je orodje in pot, ki ljudem omogoča, da se ukvarjajo s tistim in ustvarjajo tisto, kar jih navdušuje. Pogosto zmotno razmišljamo, da je hobi le hobi, služba pa služba. Ravno podjetništvo je tisto, ki omogoča posameznikom, da svoje hobije in strast spremenijo v dejavnost, s katero si omogočijo preživetje in iz nje zgradijo kariero. Podjetništvo je priložnost, da si sam ustvariš svoje delovno mesto," verjame Bregar Mrzlikarjeva.

Hartley pa v podjetništvu vidi močno gospodarsko silo, ki lahko izboljša življenja in posameznikom pomaga doseči lastno finančno neodvisnost: "Projekt nam je še posebej pri srcu, saj finančno nepreskrbljene ženske iz različnih ranljivih skupin spodbuja k temu, da postanejo aktivne. V ZDA so prav podjetniki priseljenci ustvarili nekatera najbolj inovativna podjetja na svetu. Izkušnje kažejo, da je skoraj dvakrat bolj verjetno, da bodo v primerjavi z Američani, rojenimi v ZDA, prav priseljenci postali podjetniki."

Govornice na srečanju bodo tudi uspešne ženske Ana Roš iz Hiše Franko, svetovno priznana kuharska mojstrica, Veselka Pevec, paraolimpijska strelka z osvojeno zlato medaljo z letošnjih iger, Angelika Mlinar, evropska poslanka in ustanoviteljica podjetja Angelski keksi, ter Barbara Humar, podjetnica z dvajsetletnimi izkušnjami v podjetništvu, direktorica podjetja Linea Snella ter članica in mentorica v podjetniški mreži CEED.

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:

Glasuj

Prenesi v

Komentarjev: 1
 
BŠK 16.01.2017 09:51:22
Kakšne pravljice spet to prodajate? Če nimaš dobrih vez in poznanstev ter povrh vsega sponzorjev je brezveze sanjati o čemerkoli
Več komentarjev

Iskanje

Anketa

Ali podpirate predlog o uvedbi obveznega zdravstvenega nadomestila?

calculate
glossary
indexes
indexes