24.05.2015
LJ
18° / 8°

10 direktorjev, ki so mislili, da so seks bogovi, a so z nebes padli v pekel!

Medtem ko svet še vedno razburja seksualni škandal zdaj že bivšega prvega moža IMF, velja spomniti, da gre le za enega v dolgi vrsti tovrstnih škandalov, ki so tresli stolčke in polnili časopisne stolpce.

nadlegovanje
Mogočni in vplivni pogosto mislijo, da si lahko privoščijo prav vse.

Protagonisti teh škandalov so mogočni direktorji, ki so, kot je za Business Insider ocenil strokovnjak, zboleli za 'direktorsko boleznijo'.

Gre za to, da ljudem moč in vpliv zameglita razum do te mere, da so prepričani, da so vsemogočni in nedotakljivi. Prepričani so, da so vsi ljudje in vse stvari na svetu samo zato, da jim ubogljivo služijo in ustrežejo vsaki njihovi kaprici brez vprašanja. Ko vseeno naletijo na odpor, pa postanejo nasilni.

Zadnji tovrsten primer je – če pustimo ob strani možne teorije zarote – torej Dominique Strauss-Kahn. O njegovem odklonskem spolnem vedenju naj bi nekdanja ljubica IMF opozorila že pred njegovim imenovanjem, za njegovo nasilno vedenje do žensk pa naj bi vedeli tudi drugi tesni sodelavci – šlo naj bi za javno znano skrivnost. Pred njim pa so bili še mnogi drugi odmevni primeri. Zaradi obsežnega medijskega poročanja so svetu znani predvsem tisti iz ZDA. Obudimo spomin!

Charles J. Campbell
Podjetje: Florsheim
Leta 1999 je tiho zapustil podjetje potem, ko je prišlo na dan, da je poročeni direktor večino svojega časa preživlja s tajnico v hotelskih sobah na službenih potovanjih in zaklenjeni pisarni, takrat ko je v službi. Zadeva se je zapletla, ko ga je asistentka prijavila, da mu mora na ulici kupovati prostitutke in mu jih voditi v službeno limuzino. Tožba se je končala s poravnavo, zato še več pikantnih podrobnosti ni bilo razkritih.

James McDermott Jr.
Podjetje: Keefe, Bruyette & Woods Inc.
Direktorsko mesto je izgubil leta 1999, ko je postalo znano, da s porno zvezdnico "Marilyn Star" ni imel le spolnega razmerja, ampak ji je tudi dajal sicer strogo zaupne namige o tem, katere delnice kupovati na borzi. Gospodična je z njegovimi nasveti zaslužila skoraj 100.000 dolarjev! Investicijska banka, ki jo je vodil, ga je tudi ovadila in dosegla obsodbo.

Robert A. McCormick
Podjetje: Savvis Communications
Robert McCormick je leta 2003 v striptiz klubu na Manhattnu 'pozabil' plačati račun v višini 241.000 dolarjev. Ko pa se je le odločil, da ga bo plačal, je to storil s službeno kreditno kartico. Obtožili so ga finančne prevare in odpustili.

Harry Stonecipher
Podjetje: Boeing
Ironija njegovega primera je v tem, da so ga leta 2003 v podjetje pripeljali prav zato, da bi po seriji takšnih in drugačnih škandalov, okrepil ugled družbe. Potem pa se je bolj kot z delom ukvarjal z osvajanjem zaposlenih delavk. Odpustili so ga leta 2005.

harry
Harry Stonecipher je v Boeingu poskrbel za nove škandale.

Mark Hurd
Podjetje: HP
Najprej je bil obtožen spolnega nadlegovanja na delovnem mestu, a so tožbo zaradi pomanjkanja dokazov zavrgli. Potem pa je prišlo na dan, da je v zameno za sklenjene pogodbe, spal z zastopnico nekega drugega podjetja. Njegove kariere v HP je bilo hitro konec.

Steven R. Chamberlain
Podjetje: Integral Systems Inc.
Odpustili so ga potem, ko je bil na sodišču obsojen zaradi spolne zlorabe mladoletnice in spolnega napada na še eno, odraslo osebo. Nobena izmed tožnic sicer ni bila neposredno povezana s podjetjem, zato so lastniki podjetja za direktorjeve težave izvedeli šele, ko je škandal prišel na naslovnice časopisov.

Henry Nicholas
Podjetje: Broadcom
Nicholasa so začeli preiskovati zaradi davčne prevare, potem pa je prišlo na dan, da je imel še nekaj posesti, kjer je prideloval, skladiščil in prodajal kokain ter redno najemal 'spremljevalke' in prostitutke, na službene stroške, seveda.

Peter Privateer
Peter Privateer je tihotapcem z belim blagom plačal za seks z 12-letnico.

Peter Privateer
Podjetje: Reflex Systems
Direktor je pristal v zaporu potem, ko je 17-letnica proti njemu vložila tožbo zaradi spolnega napada na mladoletno osebo in dolgotrajno spolnonadlegovanje. Svoje trditve je podkrepila z računi iz hotelov, njegova aretacija pa je razkrinkala krog tihotapljenja otrok v mestu Gwinnett, kjer so mladoletnike nato prodajali za seks.

Ferdinand Mahfood
Podjetje: Food for the Poor
Mahfood je vodil dobrodelno organizacijo, ki je revnim omogočala kvalitetne brezplačne obroke. Financirali so se s prostovoljnimi prispevki, izkazalo pa se je, da je več sto tisoč dolarjev končalo na računih njegovih ljubic.

Dov Charney
Podjetje: American Apparrel
Charney je na sodišču priznal spolne odnose z več zaposlenimi, dve delavki pa sta ga tožili, ker se je pred njima slačil in masturbiral. Trenutno se na sodišču zagovarja zaradi obtožb, da je najstnico zadrževal kot svojo spolno sužnjo.

dov
Dov Charney je obtožen zadrževanja in zasužnjevanja žensk.

FB članek - join us

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:

Glasuj

Prenesi v

Komentarjev: 2
 
mariabologna 06.08.2011 15:19:01
Me zanima, kdaj bo pri nas kakšen obsojen ali vsaj letel iz službe. Pri nas pa spolnega suženjstva ni ali kaj? Ozrite se naokoli!
Baco747 25.05.2011 20:32:42
kaj ti bo tolko ljubic če imaš lahko le eno ljubljeno osebo.
Več komentarjev

Iskanje

Anketa

Upoštevate datum, ki je zapisan na embalaži živil?

calculate
glossary
indexes
indexes