27.05.2015
LJ
20° / 11°

Sara je s tem postala milijonarka, zakaj ne bi še vi?

Marsikdo je že kaj kupil ali prodal na spletni trgovini, a le peščica ljudi lahko reče, da so bili dovolj spretni, vztrajni ali kaj tretjega, da so zares obogateli.

eBay
Mark in Robin LeVine

Precej dober kraj za prodajo, če imate tovrstne cilje, pa je eBay, ki je s svojo veliko priljubljenostjo nekaj ljudem pomagal k milijonskemu premoženju. Tukaj je nekaj primerov!

Podjetnik: Jordan Insley
Podjetje: QuickShipElectronics
Kaj prodaja: elektronske naprave
Prihodki: več kot 8 milijonov dolarjev na leto

Jordan je spletno trgovino prvič uporabil leta 2002, ko je na eBayu prodal nekaj športnih spominkov. Ko se je leta 2004 iz New Yorka selil v Seattle je na enak način prodal še odvečne elektronske naprave. Tako uspešno, da se mu je porodila ideja za posel. Tako je na spletni trgovini najprej prodajal mobilne telefone, nato pa še iPode, ki jih je v treh letih prodal 300.000. Posel za eno osebo se je tako spremenil v podjetje z devetimi zaposlenimi, nabor produktov, ki jih prodajajo, pa bodo razširili še na prodajo televizorjev in računalnikov.


Podjetnik: Elizabeth Bennett
Podjetje: AfricaDirect
Kaj prodaja: tradicionalna afriška oblačila in spominke
Prodaja: 1,2 milijona dolarjev na leto

Leta 1997 je Elizabeth začenjala svoj posel v majhni prodajalni, ko je slišala, da je nekdo odvečne predmete uspešno prodal na eBayu. Odločila se je sestaviti svoj seznam odvečnih stvari in tistih, ki so v trgovini že dolgo čakale na prodajo in objavila oglase na eBayu. V prvih tednih je na ta način zaslužila približno 50 dolarjev, ko je začela prodajati še unikatne afriške izdelke – od glinaste posode, izrezljanih mask do unikatnih oblačil – se je posel razcvetel. Proizvajalci njenih prodajnih artiklov so domačini majhnih afriških vasic, ki jim Bennetova na leto plača okoli 500.000 dolarjev. Še največji izziv ji predstavlja varno tovorjenje lomljivih izdelkov iz Afrike v ZDA in nato do kupcev, ki prihajajo z vsega sveta.

Podjetnik: Mark in Robin LeVine
Podjetje: Bubblefast
Kaj prodaja: materiale za zavijanje lomljivih izdelkov
Prodaja: milijon dolarjev na leto

V enajstih letih sta na eBayu prodala okoli 300.000 m2 folije z zračnimi mehurčki. Dobro gre tudi prodaja škatel iz najrazličnejših materialov in različnih dimenzij. Kljub razcvetu podjetja pa še vedno delata sama. ''Ljudje mislijo, da smo kakšno veliko podjetje, a v resnici za vse poskrbiva sama. Sprejemava klice in naročila strank, sama zapakirava in odpošljeva naročilo.''


Sarah
Sara Davies

Podjetnik: Sara Davis
Podjetje: Fashionphile
Kaj prodaja: dizajnerske torbice
Prodaja: 4 mio dolarjev na leto

Obisk otroške trgovine leta 1999 je bila prelomnica v Sarinem življenju. Tam je namreč zagledala žensko, ki je na oddelku s popusti kupovala otroške odejice, da jih bo prodala na eBayu in z vsako zaslužila približno 20 dolarjev. Sarah je bila takrat še študentka in je bila prepričana, da je to posel, ki bi ga brez težav vodila kar iz sobe v študentskem domu. Specializirala se je za prodajo redkih ročno izdelanih in zanimivih torbic ter torbic, ki jih izdelujejo znani proizvajalci. Danes je to uspešen družinski posel, kjer je zaposlenih 12 njenih sorodnikov.

Podjetnik: Chris Chapman
Podjetje: Snow Sport Deals
Kaj prodaja: smučarsko opremo
Prodaja: 1,2 mio dolarjev na leto

Chris Chapman je posel začel tako, da je na eBayu poskušal prodati svojo staro smučarsko opremo, za katero ni in ni mogel najti kupcev. Tam se je prodala hitro in učinkovito, tako dobro, da je celo nekaj zaslužil. Danes na leto proda približno 10.000 parov novih in rabljenih smuči. ''Ključ do uspeha je, da objaviš dobre fotografije produkta, podroben opis, da ne lažeš strankam in da jim, če imajo kakšno vprašanje, odgovoriš takoj!''

FB članek - join us

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:

Glasuj

Prenesi v

Iskanje

calculate
glossary
indexes
indexes