26.05.2015
LJ
20° / 9°

Ta podatek o njej so skrbno skrivali!

Princesa Diana se je vsedla v srca mnogih. Delovala je, kot da ji je svetovljanstvo prirojeno, a le malokdo ve, da pokojna princesa nikoli ni imela formalne izobrazbe.

Princesa Diana - 2
Formalna izobrazba ni bila njena prednost. (Foto: Reuters)

Princesa Diana je bila, kot kažejo njeni podatki o šolanju, zelo slaba učenka. Pri šestnajstih je tako morala prekiniti šolanje na West Heath Girls' School, saj njen nivo znanja ni bil zadovoljiv. Po kratkem premoru so jo bogati starši poslali na ekskluzivno dekliško šolo v Švico, a tudi tam ji ni uspelo dokončati šolanja. Po tem je nekaj časa delala kot pomočnica v otroških jaslih in nikoli ni bila vzgojiteljica v vrtcu, kot so jo javnosti predstavili, ko se je pri devetnajstih zaročila s princem Charlesom. Poglejte, kdo so še ljudje, ki sedijo na kupih denarja, kljub temu da niso nikoli zaključili šolanja.

Trenutno najbolj znan možak je seveda Mark Zuckerberg, ustanovitelj in idejni oče Facebooka. Šolanje na elitni univerzi Harvard je opustil leta 2008 in kljub temu postal večkratni milijarder.

Pokojni Steve Jobs je na fakulteto hodil samo en semester, nato pa se je odločil, da bo v življenju uspel na drugačen način. Ustanovil je Apple, postal največji samostojni delničar družbe Disney in svetu predstavil kopico tehnoloških novosti, brez katerih si danes življenja več ne predstavljamo. Revija Fortune ga je imenovala za najvplivnejšega poslovneža na svetu.

Larry Ellison, lastnik podjetja Oracle, se je sicer močno trudil pridobiti izobrazbo, a je obupal na kar dveh različnih univerzah. Kljub temu mu je uspelo iz 2000 dolarjev (malo manj kot 1500 evrov) začetnega kapitala zgraditi imperij vreden 30 milijard evrov in se uvrstiti na šesto mesto najbogatejših Zemljanov.

Richard Branson je šolo zapustil že pri šestnajstih, kar pa mu ni preprečilo, da ne bi svoje blagovne znamke Virgin spremenil v imperij vreden milijarde evrov. V enem izmed intervjujev je trenutno uveljavljeni šolski sistem označil za zastarelega in neprimernega. Njegovo mnenje je, da bi morale šolske ustanove hitreje, ceneje in bolje pripraviti študente za tisto, kar jih čaka v resničnem svetu.

Ralph Lauren
Ralph Lauren. Danes je lastnik poslovnega imperija, ni pa mu uspelo končati poslovne šole. (Foto: businessinsider.com)

Ralph Lauren se v času študija ni posvečal modi, ampak je hodil na poslovno šolo. A je zdržal le dve leti. Danes je eno vodilnih imen v svetu mode in lastnik poslovnega imperija vrednega milijarde evrov

Paul Allen je soustanovitelj in solastnik podjetja Microsoft, preden pa je začel služiti milijarde evrov, je dve leti hodil na eno najbolj znanih univerz na svetu - Harvard. Ni pa je končal.

FB članek - join us

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:

Glasuj

Prenesi v

Iskanje

Anketa

Upoštevate datum, ki je zapisan na embalaži živil?

calculate
glossary
indexes
indexes