28.05.2015
LJ
21° / 8°

Direktor delavki postregel kavo s svojimi semenčicami!

Mislite, da je vaš šef nadrejeni iz pekla? No, ja … mogoče od vas zahteva preveč, vas slabo plačuje in je spravil podjetje na rob bankrota, ampak – roko na srce – vsaj vas ni skušal povoziti s tovornjakom, v vašo kavo ni nalil svojih telesnih tekočin in petnajstega v mesecu vam ni rekel 'ali seksaš z menoj ali pa se poslovi od plače' …

šef

Obstajajo pa ljudje, ki se jim je kaj od naštetega zares zgodilo. Njihovi nadrejeni so se uvrstili na lestvico najhujših šefov leta 2010 spletnega portala eBoss watch, ki je nastala prav zato, da bi ljudje imeli kraj, kjer bi lahko razkrili in delili izkušnje z delodajalci iz pekla. Pa poglejmo kateri zanimivi in celo znani delodajalci so se uvrstili na lestvico.

Absolutni zmagovalec je šef gasilcev v Dallasu Eddie Burns. Tožba, ki jo je proti njemu vložila ena izmed njegovih podrejenih, je mesto stala skoraj milijon in pol ameriških dolarjev. Ženska se je pritožila, ker se je naveličala nenehnega poniževanja, ki se je vedno končalo s stavkom 'si pač butasta baba'. Sodu pa je menda dno izbil dogodek, ko je v kavi odkrila Burnsovo spermo, nekaj dni kasneje pa jo je odkrila še na hčerini fotografiji v pisarni.

Na drugem mestu najdemo Samuela Blackwella, ki ga zdaj že nekdanja delavka obtožuje spolnega nadlegovanja, psihičnega nasilja, diskriminacije in mobinga. Direktor Greyhounda bi jo naj neprestano vabil na poslovna potovanja, v svojo hotelsko sobo in k sebi domov, v zameno za spolne usluge pa naj bi ji povišal plačo in jo obdržal med zaposlenimi. Njene navedbe je potrdil še nek drug nadrejeni, ki ji je predlagal, da naj enkrat vendarle gre z Blackwellom v njegovo znamenito 'zadnjo sobo' in poskrbi, da bo ujet med dejanjem. Zapletlo pa se je, ko nadrejeni, ki naj bi tožnico še pravočasno rešil pred pokvarjenim šefom, ni uspel pravočasno odpreti vrat. Na koncu sta tako Blackwell kot tožnica ostala brez službe, tožbe še niso doživele epiloga.

nor šef
(Foto: iStockphoto)

Blackwellu na lestvici sledi ameriški republikanski senator Eric Massa, ki je moral odstopiti po tem, ko so začele kot po tekočem traku prihajati obtožbe o spolnem nadlegovanju. Massa, ki je sicer poročen in ima dva otroka, bi naj večkrat otipaval mlade moške pripravnike, med drugim naj bi nekoga žgečkal tako dolgo, da je skoraj nehal dihati. V intervjuju je kasneje priznal, da se jih je res občasno dotaknil, a zatrdil, da so bile to prijateljske geste brez seksualnega podtona. Intervju je zaključil z besedami, da bi pač bil, če bi lahko čas zavrtel nazaj, manj prijateljski s svojimi podrejenimi.

Justin Murdock , direktor in dedič podjetij Investments at Castle & Cooke in NovaRx, se je pred sodiščem znašel zaradi obtožb direktorice za korporativni razvoj. Ta trdi, da jo je Murdoch prisilil, da je na Facebooku zanj odprla račun pod vzdevkom Cobra McJingleballs in tam nato objavljala rasistične fotografije, Murdock pa ji je menda tudi zagrozil, da jo bo, v primeru, da propade nek pomemben projekt, z betonskimi čevlji zabetoniral na dno oceana,

Paul Zatko, direktor Chryslerja je znan po ostrem, pikrem smislu za humor, ki pa pogosto naleti na neodobravanje. Nekaj podobnega se je zgodilo, ko je nekemu temnopoltemu delavcu dejal, da mu bo priskrbel vrv, ki bo okrog njegovega vratu naredila opekline. Delavcu se opazka ni zdela niti slučajno smešna, čeprav mu je, ko je videl njegov osupel obraz, direktor dejal, da je le šala. Vložil je tožbo zaradi rasne diskriminacije, nadlegovanja in mobinga.

Pisarniško delo
(Foto: iStockphoto)

Andre Chreky je zvezdniški frizer in stilist, ki ima svoj sprostitveni salon le lučaj stran od bele hiše. Med njegovimi klienti je tudi nekdanja prva dama Laura Bush in njeni hčeri. Očitno pa z njegovim delom niso tako zelo zadovoljni njegovi podrejeni. Dve nekdanji delavki ga tožita zaradi spolnega nadlegovanja. Prvo je menda zvezal na stol in zahteval oralni seks. Sodišče mu je naložilo plačilo treh milijonov dolarjev odškodnine. Podobno zgodbo pa je na sodišču povedla tudi druga domnevna žrtev, a sojenje v tem primeru še poteka. Ker pa ima ženska kar 9 prič, ki so meda več kot enkrat videle Cherkeyjeve 'izpade', bi se tudi to sojenje zanj znalo končati slabo. Sicer je že vložil prošnjo za osebni bankrot, z dobrimi poznanstvi pa je dosegel, da njegov sprostitveni center kljub temu ostaja odprt.

Ne samo moški, tudi ženske se znajdejo med najhujšimi šefi leta. Prva med stoterico je Danette Adams. Ta v New Jerseyju vodi urad za javna dela, obtožena pa je, da je želela zaposlenega, ki jo toži zaradi diskriminacije, povoziti s poltovornjakom. Preden je vse skupaj prešlo v poskus umora ali v najboljšem primeru napad, je bila temnopolta Adamsova obtožena, da je s svojim načinom vodenja urada ustvarjala sovražno okolje za bele moške, te naj bi namesto po imenih naslavljala z vzdevki kot so 'ljubček', imela naj bi jih za manjvredne in jih v pisarno redno klicala s stavkom 'pridi sem, belček, daj no …'.

Dionisios Linardos je lastnik prestižne restavracije. 66-letniku pa so poleg dobre hrane pri srcu tudi mlada dekleta. Tako naj bi 21-letno natakarico redno otipaval, se drgnil ob njene prsi in ji pogojeval izplačilo plače s spolnimi uslugami. 'Če ne boš prijazna z menoj, ne bo denarja,' bi naj trdil tako dolgo, da je vložila tožbo.

steven seagal

Tudi zvezdnik Steven Seagal se je znašel na seznamu. Toži ga njegova nekdanja 23-letna asistentka. Tudi on je od nje zahteval spolne usluge, čeprav je bilo v zaposlitvenem oglasu navedeno, da iščejo nekoga za pisarniška dela in vodenje igralčevega natrpanega urnika. Gospodična še trdi, da ima Segal vedno ob sebi tudi dve 'ruski asistentki', ki naj bi mu bili na voljo 24 ur na dan vse leto, za zadovoljevanje njegovih spolnih potreb. Segal je tako zdaj obtožen spolnega nadlegovanja, zavajanja, mobinga in trgovine z ljudmi.

Asher Adelman, ustanovitelj portala eBossWatch, kjer so seznam najhujših šefov pripravili, trdi, da bodo s projektom nadaljevali tudi letos. Upa, da bodo nadrejeni postali bolj prijazni do svojih delavcev. Če že ne zaradi lastne vesti pa zaradi strahu pred škandali.

 

FB članek - join us

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:

Glasuj

Prenesi v

Komentarjev: 0
Več komentarjev

Iskanje

Anketa

Ali kupujete po spletnih oglasnikih?

calculate
glossary
indexes
indexes