26.05.2015
LJ
20° / 9°

Ivo Boscarol: 'Pri nas koga povabiš na kavo, pa že vpraša, kaj imaš za bregom!'

Ekonomska fakulteta Univerze v Ljubljani letos praznuje že 65. obletnico delovanja. V tem času je študij pri njih zaključilo že 35.000 diplomantov, fakulteta pa se lahko pohvali z dvema najbolj prestižnima mednarodnima akreditacijama evropsko EQUIS in ameriško AACSB.

Tudi zahteve akreditacijskih komisij, ki zahtevajo tesno sodelovanje fakultet z diplomanti, je bilo povod, da so letos v ljubljanskih Stožicah pripravili največje srečanje fakultetnega Alumni kluba doslej.

'Fakulteta tudi po koncu študija spremlja uspehe naših diplomantov. Če vemo, kako uspešne so njihove kariere, nam to pomaga pri bodočem oblikovanju, izboljševanju študijskega programa,' pravi dekan fakultete Dušan Mramor. 'Doslej smo uspešnost spremljali z anketami, zdaj pa bomo vzpostavili elektronski sistem, ki nam bo omogočal bistveno boljšo, tudi statistično analizo.'

Tradicija ohranjanja stikov med bivšimi diplomanti in fakulteto sicer izhaja iz 19. stoletja, ko so bili v ZDA ustanovljeni prvi alumni klubi. Harvard Alumni Association je bil tako ustanovljen leta 1840, Alumni Association of Princeton University leta 1826, na spletni strani univerze Yale pa lahko preberemo, da so prvi zametki povezovanja diplomantov nastali že leta 1792, čeprav so uradno združenje dobili 'šele' leta 1890. Trenutno najštevilčnejši alumni klub ima Harvardska poslovna šola. Šteje namreč več kot 320.000 članov, prihajajo pa iz vseh koncev sveta.

'Alumni klub Ekonomske fakultete je stičišče tako mladih diplomantov Ekonomske fakultete v Ljubljani, ki šele začenjajo svojo poklicno pot, kot tudi starejših kolegov, ki svoja znanja in izkušnje posredujejo mladim, saj je eden od pomembnih vidikov druženja nadgradnja teorije s prakso. Mladi naj verjamejo vase - oni so tisti, ki bodo s pridobljenim znanjem in izkušnjami pomembno vplivali na gospodarski razvoj Slovenije,' pa je predpičan predsednik Alumni kluba Zoran Janković.

FB članek - join us

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:

Glasuj

Prenesi v

Komentarjev: 5
 
ohjaaaaaaaaaaa 02.11.2011 12:48:10
... ker dejansko po navadi nek bleferizem tudi ima za bregom. Če se hočem držat zase in pošteno zaslužit, naj me pustijo pri miru. Ne rabim mercedezov pa takih scen, važno da je moj otrok sit in na toplem in da nimam kreditov!
timering 29.10.2011 14:16:12
ja sej en bol študiran ko drug..o realnem lifu pa pojma ne
cipresko 31.10.2011 00:13:48
mah sam komentirat znate pa se po jajcih čohat, da bi pa sami kej ustvarl to pa ne... aja sej ne morte, ker nimate osnovne ekonomske logike kako ustvariti, če pa vse zapijete
Sonja Žagar 02.11.2011 15:17:14
haha...,ko bom pod cipreso ne bo nič...ne pijače...ne jedače... za vse nas....
lunatetrka 28.10.2011 23:01:29
VSI ŠTUDIRAN,DA SMO ZDAJ V TOTALNI RITI
Več komentarjev

Iskanje

Anketa

Upoštevate datum, ki je zapisan na embalaži živil?

calculate
glossary
indexes
indexes