29.05.2015
LJ
24° / 8°

Želite biti v službi srečnejši?

Sprijaznimo se! V službi preživimo najmanj osem ur dnevno, raje več, kar pomeni najmanj tretjino dneva in prav tako življenja. Kako bi torej tudi ta čas lahko preživeli srečnejši?

Delo na dopustu
Nekateri delodajalci se za zaposlene kar potrudijo, npr. z rojstno dnevno torto, s prijetnim delovnim okoljem, hladilnikom s pijačami, izletom, nagradnim potovanjem itd.

Dogovorite se za delo od doma
Včasih se lahko takoj počutite bolj srečne, če ostanete doma in delate od doma. Čas si lahko po svoje razporedite in greste vmes na primer na tenis s prijatelji ali pogledate film, nato pa z delom nadaljujete. Pomembno je, da je delo do konca dneva narejeno.

Predlagajte poseben projekt
Če radi potujete, se spomnite takšnega projekta, ki bi koristil vašemu podjetju, npr. odprtje nove podružnice v drugi državi, vi pa bi lahko združili prijetno s koristnim. Če se radi pogovarjate z ljudmi, lahko predlagate, da bi med sodelavci npr. izvedli anketo. Morda vam jo uspe tudi pri konkurenci?

Postanite mentor
Povejte, da uživate v mentorstvu. Zelo verjetno boste kmalu našli vsaj eno, če ne več oseb, ki bodo to cenile in vam bodo hvaležne, če se bodo lahko z nekom neobremenjeno pogovorile in rešile probleme v zvezi z delom. 

Loči službo od zasebnosti-2
Vzemite si čas za sproščanje in delo bo spet lažje steklo. (Foto: iStockphoto)

Prilagodite si opis svojih del
So vam všeč le nekatera dela, ki jih opravljate, druga pa ne? Poskusite se dogovoriti s sodelavcem za zamenjavo nekaterih del. Morda to, kar je za vas mučno, njemu ne bi predstavljalo nobenega problema in obratno. Nekatera dela pač ležijo enim bolj kot drugim. 

Ustvarite si čim bolj prijetno delovno okolje
Morda celo tako, da se boste počutili skoraj kot doma. Če si pod mizo položite svojo preprogo in na steno obesite svojo najljubšo sliko ter na mizo položite svoj mini vodnjak, se boste zagotovo takoj bolje počutili na svojem delovnem mestu. In v veliko službah to sploh ni problem. Če pa je, si poskusite omisliti vsaj rožo in sliko za na mizo.

Vzemite si čas za sproščanje
Za nekaj minut si privoščite odmor, lahko kar za delovno mizo,  in nekajkrat globoko vdihnite, pri tem pa izmenično sproščajte in krčite mišice vse od vratu navzdol do stopal, kar vas bo poživilo. Če znate, pa seveda lahko izvajate par minut joge.

Poiščite si dobrega prijatelja
To vas lahko razbremeni kar nekaj stresa. Skupaj greste lahko na kosilo in se pogovarjate o bolj osebnih stvareh, kot pa npr. samo o nogometu ali nakupovanju.

Še vedno nesrečni v službi? Morda je čas, da jo zamenjate.  

FB članek - join us

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:

Glasuj

Prenesi v

Komentarjev: 0
Več komentarjev

Iskanje

Anketa

Ali kupujete po spletnih oglasnikih?

calculate
glossary
indexes
indexes