28.05.2015
LJ
20° / 7°

Poglejte, kako si lahko zagotovite novo službo!

Ne glede na to, ali ste izgubili zaposlitev ali pa ste zgolj nezadovoljni z obstoječo, je iskanje novega delodajalca v časih krize lahko izredno zahteven podvig. Obstaja nekaj pravil, ki vam lahko iskanje občutno olajša.

Linkedin
Družbena omrežja so vedno bolj pomembna pri iskanju dela.

Družbeni mediji
Družbeni mediji igrajo pri grajenju kariere vedno večjo vlogo. Poskrbite, da bo vaš profil na LinkedInu posodobljen, naložen aktualen CV, priskrbite si tudi kakšno priporočilo. Na Facebooku in Twitterju se vključujte v debate, ki se dotikajo vašega področja dela, še pred tem pa poskrbite, da bo vaš Facebook profil videti profesionalno.

Postanite blagovna znamka
Tudi pri iskanju zaposlitve je pomembno, da se znate prodati. Pričnite se pojavljati na dogodkih, tako poslovnih kot družabnih, ki v vašem poslu nekaj pomenijo, objavljajte v strokovnih publikacijah in na spletnih forumih. S twitti in objavami na Facebooku opozarjajte na strokovne članke, ki se vam zdijo relevantni za področje vašega dela.

ženska delo
Predstavite se kot človek, ki je sposoben opraviti svoje delo.

Skratka, izkoristite vsako priložnost, da se predstavite kot poznavalec svojega področja.

Posodobite CV
Preden svoj CV pošljete kamor koli, poskrbite, da bo popolnoma brezhiben. Preverite, če je slovnično pravilen ter da resnično poudarja tiste sposobnosti, ki jih podjetje, v katerega ga boste poslali, išče. Preden ga pošljete, ga pokažite še komu, katerega mnenje cenite in ga povprašajte za nasvet. Pri tovrstnih stvareh je mnenje zunanjega opazovalca zlata vredno.

Uporabite veze
Fraza 'veze in poznanstva' ima pri nas sicer precej slabšalen pomen, a dejstvo je, da delodajalci vedno raje vzamejo tistega, ki pride s priporočilom nekoga, ki mu zaupajo.

kreativna prošnja za službo
Nikoli ne veste, kje vas čaka naslednja zaposlitev.

Če poznate koga, ki vas lahko priporoči, to le izkoristite. A vedite, da je vaša odgovornost sedaj še večja in da bo vaše slabo delo vplivalo tudi na ugled tistega, ki vas je priporočil.

Vklopite 'radarje'
Ko iščete delo, morate uporabiti vse možne kanale. Vsekakor ni dovolj, da se le prijavite na zavodu za zaposlovanje. Časopisi, agencije za zaposlovanje, internetne strani za kadrovanje, Facebook, Twitter, LinkedIn, korporativne strani podjetji, vse to morate spremljati dnevno. Včasih boste za odprto delovno mesto izvedeli na sprehodu ali pa boste zgolj slišali pogovor na avtobusu.

Iščite skrite priložnosti
Če že veste, kje bi se radi zaposlili, ne čakajte. Pokličite v kadrovsko službo želenega podjetja in se jim predstavite. Pošljite jim CV in spremno pismo ali pa se celo dogovorite za razgovor, tudi če trenutno nimajo razpisanih prostih delovnih mest. Predvsem pa, če vam ne uspe prvič, ne obupajte.

FB članek - join us

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:

Glasuj

Prenesi v

Komentarjev: 7
 
fakinshit 04.04.2012 14:21:41
aja pa un fecesbook si v uho zatlacte
 
fakinshit 04.04.2012 14:21:17
nehajte se norca delat popovci przgani
 
x-files 03.04.2012 20:27:03
Ma ja, vse lepo in prav.
Pozivam avtorja clanka naj poskusi opisane metode uporabiti v Sloveniji in naj objavi rezultate.
Misija nemogoce tudi za iskalce kvalitetnega in sposobnega kadra, vsaj pri nas.
jalapeno 04.04.2012 11:18:54
RES JE!
V ČLANKU PA NIČ NOVEGA.
Več komentarjev

Iskanje

Anketa

Ali kupujete po spletnih oglasnikih?

calculate
glossary
indexes
indexes