30.05.2015
LJ
26° / 10°

Se bomo v letu 2013 lahko tolažili le še s tem?

Čeprav se v sistemu, v katerem živimo, neizmerno cenita bogastvo in sposobnost pridobivanja ter vzdrževanje premoženja, lahko zapišemo, da ima tudi pomanjkanje denarja več pozitivnih strani.

Manj dela
Če ste se sprijaznili s tem, da ne boste imeli nobenega premoženja, se bo zagotovo zmanjšala tudi količina dela, ki ga morate opraviti. Tako odpade vzdrževanje hiše, ki je nimate, avta, ki ga nimate, vrta, ki ga nimate ... Skratka popolnoma se boste lahko prepustili uživanju prostega časa.

Pimp
Denar ima tudi svoje slabe strani. (Foto: iStockphoto)

Vaše finančno stanje se lahko le izboljša
Razmislite, če imate v žepu le 5 centov in na cesti najdete 1 evro, se je vaše stanje izboljšalo za 2000 odstotkov. Verjemite nam, da ni bogataša ali finančnega strokovnjaka, ki bi lahko dosegel tako rast v obdobju enega leta. S tem ko denarja nimate, ste se znebili tudi skrbi, da bi ga izgubili. Zdaj pa pomislite na Donalda Trumpa, Billa Gatesa in Warena Buffteta, ki jih vsak dan znova skrbi, da ne bi izgubili silnih milijard. Veliko denarja, veliko skrbi.

Prehrambene skrbi
Vaše težave s prehrano so postale manjše. Če ste revni, se vam ni treba ukvarjati s tem, ali boste jedli goveje ali svinjsko meso, koliko beljakovin in koliko maščob bo v vašem obroku. Jeste tisto, kar si lahko privoščite oziroma tisto, kar vam dajo.

Finančna kriza vas ne bo prizadela
Kar koli se zgodi na svetovnih trgih, vse krize in krizice, tudi nesposobni predsedniki vlad in ostali politiki vam ne morejo več do živega. Ste na dnu.

Brezplačne dobrine
Če ste resnično revni, dobite ogromno brezplačnih stvari: oblačila, hrano, učbenike za otroke. Dobrodelne in človekoljubne organizacije po svetu organizirajo zbiralne akcije, ki so namenjene tudi temu, da revni dobijo računalnike, knjige in druge dobrine. Po svetu obstajajo celo humanitarne organizacije, ki vam, če ste revni, zgradijo dom.

Pot do razsvetljenja
Če se vsaj malo spoznate na zgodovino, zagotovo poznate zgodbe o revnih ljudeh, ki so samo z odrekanjem postali vzorniki in celo idoli neverjetnim množicam ljudi. No, če ste revni, je vaša pot toliko lažja, saj se vam ne bo treba odreči tistemu, česar nimate.

Zdravo življenje
Ker nimate denarja, tudi ni več slabih razvad. Ni več alkohola, cigaret, prepovedanih drog. Nič več mačkastega nerganja zaradi pomanjkanja cigaret, le še zdravo življenje. Tudi prenažiranje s hrano odpade, tako da lahko pričakujete ekspresno topljenje maščobe.

Uresničite svoje sanje
Ker ste zaradi svojega finančnega stanja prisiljeni prilagoditi svoje življenjske cilje, odpadejo počitnice na Maldivih, pilotski izpiti in plezanje na Everest. Vaše cilje bodo nadomestili bolj trenutni in izvedljivi cilji, kot so najdi hrano, obleko in prenočišče.

Kriminal se vas bo ognil v velikem loku
Ogromno kriminala povzroči zavist. In ker vi ničesar nimate, vam ne morejo ničesar zavidati in ničesar vzeti. Kriminal se vas bo izogibal v velikem loku. Če boste sami poiskali pot do njega in prestopili na temno stran, pa vas še vedno čakata brezplačno prenočišče in hrana.

Kolateralne koristi
Ne nazadnje moramo omeniti še nekaj koristi, ki jim nismo namenili posebne razlage, a zagotovo niso zanemarljive: Ne boste plačevali davkov, prijatelji in sorodniki vas ne bodo nikoli prosili za pomoč, ker nimate poštnega naslova, vas ne bodo zasipali z nepomembnimi ponudbami, po telefonu vam ne bodo poskušali prodati zavarovanja in ne boste imeli opravka z odvetniki.

FB članek - join us

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:

Glasuj

Prenesi v

Iskanje

Anketa

Vozilo praviloma servisiram:

calculate
glossary
indexes
indexes