25.05.2015
LJ
22° / 10°

Ko nekaj besed uniči življenje

Družbena omrežja so postala neločljiv del našega življenja. Na njih dnevno objavljamo različne utrinke iz svojega življenja. Med njimi se lahko znajde tudi kaj takega, kar je lahko za nas usodno, pa se tega sploh ne zavedamo.

V naslednjih nekaj vrsticah vam bomo predstavili nekaj primerov, ki so posameznikom praktično uničili življenje. Vse, kar je bilo potrebno, je bilo nekaj besed, ki so jih objavili na družbenem omrežju Twitter.

Octavia nasr
Octavia Nasr

Prvi tak primer je ameriški politik Anthony Weiner, ki je preko Twitterja neki študentki poslal svojo fotografijo. Fotografije so se razširile po družbenem omrežju kot ogenj in praktično takoj pristale v vseh večjih medijih. Politik se je sicer izgovarjal, da naj bi neznanci zlorabili njegov Twitter, a se je hitro izkazalo, da ni tako. Odstopiti je moral s svojega položaja in tako izgubil zajetno plačo, po ocenah strokovnjakov spletne strani smartmoney.com tudi kar 1,2 milijona dolarjev pokojnine.

Med bolj odmevnimi Twitter zgodbami je tudi primer sodnika porotnika, ki je med sodnim procesom na družbenem omrežju objavil, da je sojenje končano, eno uro preden je sodnik uradno razglasil sodbo. S tem je pripomogel, da Ericksona Dimasa - Martineza, ki so ga sicer obsodili na smrt zaradi ropa in umora najstnika, niso obsodili. Vnovično sojenje naj bi stalo okoli pol milijona dolarjev.

Octavia Nasr je večkrat nagrajena novinarka in strokovnjakinja za Bližnji vzhod. 20 let uspešne kariere na televizijski postaji CNN je šlo po zlu, ko je na Twitterju objavila, da je izredno žalostna, ker je umrl Sayyed Mohammad Hussein Fadlallah. Ker je bil eden izmed voditeljev Hezbolaha, velik kritik ameriške zunanje politike in hkrati zagovornik samomorilskih napadov, usmerjenih proti Izraelu, se je gospa Nasr lahko poslovila od svoje kariere. Svoj zapis na družbenem omrežju je obrazložila s tem, da je pokojnega Fadallaha cenila zaradi tega, ker je bil prvi, ki je med šiitskimi verskimi voditelji odprl vprašanje pravic žensk.
 

FB članek - join us

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:

Glasuj

Prenesi v

Iskanje

Anketa

Upoštevate datum, ki je zapisan na embalaži živil?

calculate
glossary
indexes
indexes