29.05.2015
LJ
24° / 7°

'Mami, mislim, da je voznica avtobusa pijana!'

Takšno sporočilo je prejela mati enega izmed otrok na šolskem avtobusu, ki so se prestrašili zaradi nevarne vožnje voznice.

Deklica in šolski avtobus
Otroci so s SMS sporočilom javili staršem, da je voznica avtobusa pijana. (Foto: iStockphoto)

Voznico šolskega avtobusa v New Jerseyju Carole Crockett je policija aretirala zaradi vožnje avtobusa polnega otrok pod vplivom alkohola. Neodgovorna poklicna voznica je dovoljeno mejo alkohola v krvi po ameriških zakonih presegla za kar petkrat in zaradi svojega neodgovornega ravnanja ter ogrožanja življenja otrok pristala v priporu.

Otroci, ki so se v šolo odpravili s šolskim avtobusom so prvi opazilui, da voznica avtobusa ne vozi po predpisih. Eden izmed osnovnošolcev je zato svoji materi poslal kratko sporočilo preko mobilnega telefona, v katerega je zapisal: 'Mami, mislim, da je naša voznica avtobusa pijana, ker ne vozi pravilno.'

Straši osnovnošolca, ki je poslal sporočilo o vožnji voznice avtobusa, so nemudoma kontaktirali policijo, ki se je odpravila iskati pijano voznico. Neodgovorno voznico avtobusa so našli že pri drugi osnovni šoli, kjer je s šolskim avtobusom čakala, da pobere novo skupino otrok in jih odpelje.

Policaji so nevarno voznico avtobusa aretirali zaradi vožnje v vinjenem stanju, saj je dovoljeno mejo presegla za kar petkrat. Poleg tega pa je s svojim neodgovornim ravnanjem ogrožala nedolžna življenja otrok.

46-letno poklicno voznico Carole Crockett je morala policija kasneje sicer izpustiti iz pripora, ker je plačala 85.000 dolarjev oziroma okoli 62.000 evrov varščine. V Sloveniji je mejna vrednost alkohola v krvi za poklicne voznike 0,0 grama alkohola na kilogram krvi.

FB članek - join us

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:

Glasuj

Prenesi v

Komentarjev: 4
Nino Kopše 14.11.2011 15:39:27
malo bo treba pogledat za napake tu pa tam....
 
dednidol 14.11.2011 15:28:48
koker jaz vem,v Ameriki ne uporabljajo alko testerjev ampak te policaj tko mal čez prst pogleda pol pa tačke na haubo in tako naprej...
Ofca1A 14.11.2011 15:23:12
pr nas se tudi to dogaja,....
 
MATIC2009 14.11.2011 14:29:13
bogata voznica
Več komentarjev

Iskanje

Anketa

Vozilo praviloma servisiram:

calculate
glossary
indexes
indexes