26.05.2015
LJ
20° / 9°

Na delo počasi!

Prehod iz počasnega uživaškega ritma počitnic v peklenski delovni tempo zna biti boleč. Ponujamo vam nekaj nasvetov, kako se obvarovati prevelikega šoka.

delo na počitnicah
Tudi povratek na delo načrtujte.

Načrtujte vnaprej
Dobro je, če tako svoj odhod z dela, kot tudi prihod na delo načrtujete. Pazite, da v veliki želji po dopustu ne boste obveznosti, ki bi jih lahko postorili, prestavili na prve dni, ko se boste vrnili. Da se delo ne bo nabiralo na vaši mizi oziroma v vaših mapah, ga za čas vaše odsotnosti predajte sodelavcem. Ne vpišite si vseh zaostalih obveznosti v koledar že prvi dan po dopustu. Pustite si nekaj uvajalnega obdobja.

Če ste se ravno vrnili z brezskrbnih počitnic, poležavanja na plaži, križarjenja ali s hribov v vsakdanjo rutino stresnih situacij si preberite kako si lahko pomagate.

Obvestite svoje partnerje
Veliko uslugo si boste naredili, če boste svoje sodelavce zunaj in znotraj podjetja obvestili o svojem odhodu. Tako bodo nujne stvari uredili z vami, preden boste odpotovali, in vas ne bodo čakale na mizi že prvi dan. V avtomatski odgovor na elektronsko pošto dodajte tudi kontakte vaše zamenjave, ki bo nujne stvari lahko opravila namesto vas.

Vrnite se dan prej
Ne vztrajajte na počitnicah do zadnje minute. Če se da, se vrnite dan prej in se psihično pripravite na povratek na delovno mesto. Dober spanec v domačem okolju je najboljša priprava na nove delovne izzive.

Počasi se 'zazibajte' na delovno mesto
Prvih nekaj ur na delovnem mestu porabite za pregled obveznosti in rokov ter načrtovanje sestankov. Najbolje je, da začnete s telefonskim in elektronskim obveščanjem ključnih oseb o vašem povratku. Hkrati boste pridobili tudi vse potrebne informacije o tem, kaj se je dogajalo, medtem ko vas ni bilo.

delo na počitnicah
Ločite delo in dopust! (Foto: iStockphoto)

Pripovedujte o svojih doživetjih
Pred stresom na delovnem mestu boste ubežali tudi tako, da boste s sodelavci delili svoje počitniške dogodivščine. Kljub temu pa poizkusite govoriti z več sodelavci naenkrat, da vam ne bo potrebno zgodb razlagati vsakič znova in boste kljub temu uspeli tudi kaj narediti.

Da bi se na delo lahko vrnili brez lažje oblike popočitniške depresije, je skoraj neizbežno, veliko lažje pa vam bo, če boste svojo vrnitev načrtovali še preden greste!

FB članek - join us

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:

Glasuj

Prenesi v

Iskanje

Anketa

Upoštevate datum, ki je zapisan na embalaži živil?

calculate
glossary
indexes
indexes