28.05.2015
LJ
20° / 8°

Neverjetne želje ultra bogatih hotelskih gostov

Najbolj luksuzni hoteli na svetu svojim gostom ne odrekajo ničesar, čeprav petičneži redno preizkušajo njihove sposobnosti in iznajdljivost. Predstavljamo vam najbolj nenavadne zahteve hotelskih gostov.

"Halo, recepcija? Želel bi frizerja, letalsko vozovnico za jutranji let v Zürich in ... ferrarija GTO.“ Thomas Wolf, uslužbenec Fairmiont hotela v San Franciscu, je mirno odgovoril: "Gospod ni problema. In kakšne barve naj bo avto?“ Švicarski bogataš si je zaželel nekaj temnega in obenem poudaril, da ne želi zapraviti več kot 5,5 milijona dolarjev.

Hotelska soba
Soba z razgledom (Foto: iStockphoto)

Raphael Pallais, uslužbenec hotela Plaza v New Yorku, je za petičnega gosta iskal in našel žive tarantele, izredno nevarne in strupene pajke. Gost si jih je namreč želel odnesti domov, jih skuhati in pojesti. Kdo ve, zakaj je mislil, da ta vrsta pajkov prebiva v New Yorku. Toda naloga je bila lažja, kot je videti na prvi pogled, saj obstaja v New Yorku celo restavracija z nenavadno živalsko hrano, ki ima kar svojega pogodbenega dobavitelja tarantel.

Petična gostja
Nenavadne želje petičnežev ne poznajo meja. (Foto: iStockphoto)

Maite Foriasky, zaposlena v hotelu The Setai v Miamiju, je na začetku svoje kariere uresničila željo gostu, ki si je očitno zaželel malce vroče zabave. Sobo so mu morali obarvati v "bordelsko“ rdečo in nakupiti ceneno rdeče spodnje perilo za njegovo ženo.
Še bolj nenavadna je bila želja gosta, za katerega so v dveh dneh uredili transport tigra s Floride v London. Seveda vse v imenu ljubezni, saj se je gost zaljubil v dekle, jo povabil v London, toda ta se ni hotela ločiti od svojega domačega ljubljenčka.

V mehiškem hotelu Ritz Carlton, v letovišču Cancun, si je reden in seveda zelo bogat gost zaželel zasebno projekcijo filma na peščeni plaži, tako da bi v ozadju lahko gledal hotel. Motil ga je le pesek. Samo zanj so iz Mexico Cityja pripeljali neverjetno zbirko preprog, ki so jo nato pazljivo razprostrli po plaži.

No, na seznamu se najdejo tudi nemogoče želje. V letovišču Sagamore ob jezeru Lake George si je zaradi slabega GSM-signala gost zaželel, da ob hotelu takoj zgradijo novo bazno postajo. Tudi za najboljše med najboljšimi se tega pač ne da narediti takoj.

Ko je družina iz Hanovra, ki je letovala v znamenitem berlinskem hotelu Kempinski, ugotovila, da so doma pozabili plišastega zajčka štiriletne hčerke, je nastopila panika in izredno stanje. Težavo je z lahkoto rešil uslužbenec Raffaele Sorrentino, ki se je podal na šesturno vožnjo in družini omogočil mirne počitnice. Da uslužbencem hotela potovanje ne predstavlja težav, so dokazali tudi, ko se je eden izmed njih z letalom odpravil v Pariz po torbico, ki se je v Nemčiji ni dalo dobiti, zato da je njihov gost za rojstni dan lahko razveselil svojo ženo.

V Brown hotelu v Londonu so petičnih želja že dodobra navajeni: za gosta so v Kuvajt poslali 21 živih jelenov, za goste so kupovali hiše z vso opremo, za slavno gostjo pa organizirali helikopterski prevoz z jahte do hotela za njo in njeno spremstvo. Zvezdnica je bila tudi zelo natančna pri tem, kakšne barve in znamke morajo biti avtomobili, ki so jih peljali od jahte do 100 metrov oddaljenega helikopterja.

recepcija
Za uslužbence prestižnih hotelov ni nemogočih želja. (Foto: iStockphoto)

V hotelu Le Saint-Sulpice v Montrealu so v času snemanja filma gostili eno od najbolj znanih svetovnih igralk, ki je zaradi diete zahtevala, da jo vsako jutro čaka popolnoma sveže, naravno kravje mleko. Njena želja je bila ukaz za hotelskega uslužbenca Patricka Huynha, ki se je v času bivanja zvezdnice v njihovem hotelu sredi noči odpeljal na večurno vožnjo do gorske kmetije, kjer se je s kmetom dogovoril za izmenjavo: sveže mleko v zameno za en dan bivanja v njihovem petičnem hotelu. Kmet je na predlog pristal, vendar se je moral Patrick molže vsako jutro lotiti kar sam.

Če kje, so nemogočih želja vajeni na Beverly Hillsu. V The Peninsula Hotelu je daljši čas bivala gostja iz Anglije, ki je zelo pogrešala svojega psa. Hotel je v London poslal Jamesa Littla. Ta se je na sprehodih po Londonu najprej en teden, na stroške gostje hotela seveda, navajal na psa, nato pa ga je z letalom pospremil v sončno Kalifornijo. Pes je letel v prvem razredu, James Little pač ne. Do hotela sta se v limuzini pripeljala oba.

FB članek - join us

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:

Glasuj

Prenesi v

Iskanje

Anketa

Ali kupujete po spletnih oglasnikih?

calculate
glossary
indexes
indexes