25.05.2015
LJ
22° / 10°

'Naaaslednji! Odpuščeni ste!'

Delodajalci so lahko včasih pošteno okrutni, predvsem kadar govorimo o odnosu do svojih uslužbencev. Novica o izgubi dela je vedno neprijetna, če je naš šef 'nesočutni bedak', pa je takšno novico sprejeti še toliko težje.

ekran
Takole je šef presenetil pridno delavko Silvy in jo osramotil pred ostalimi zaposlenimi.

Silvija-odpuščenasi.doc!
Naš zaposlitveni status naj bi nekako ostal med nami in našimi nadrejenimi. Sploh kadar se govori o izgubi službe. Zelo nepremišljeno in enostavno krut pa je način odpustiti delavca z dokumentom, ki ga postavimo na skupen server, ki je dostopen prav vsem v podjetju. Na takšen način je službo izgubila tudi Silvy, ki je med jutranjim iskanjem dokumentov po bazi našla dokument poimenovan 'Silvyfiried.doc'.

Naslednji!
Običajno nadrejeni odpuščanja preložijo na kadrovsko službo, ki mora slabe novice prenašati delavcem. V eni izmed večjih podjetij so kadrovskega delavca prosili, da je pripravil pakete za odpuščanja. Sestavil je pogodbe o prekinitvi zaposlitve, odpravnine in vse kar podjetje iz pravnega vidika potrebuje za odpustitev delavca. Na koncu pa je 'odpustitveni paket' lahko izročil tudi sam sebi.

Zamenjane ključavnice
Globalna gospodarska kriza je čas množičnega odpuščanja. Nesrečneži, ki izgubijo službo se že tako ali tako soočijo z velikimi težavami in sramoto. Spakirajo svoje stvari in zapustijo podjetje, kjer so pustili svoja najboljša leta. V naslednji zgodbi pa odpuščenemu niso pustili niti spakirati. Odpustili so ga kar po pošti, v podjetju pa so povsem vse ključavnice. Tako revež ni mogel priti niti do svojih stvari in zgodba se bo nadaljevala le še na sodišču.

Pozdravi se in poišči si novo službo!
Zvesta delavka, ki je kljub bolezni vztrajala v službi, saj si ni želela vzeti prostega dneva. Ko pa jo je zdravje tako 'povozilo', da jo je prijateljica odpeljala le še na urgenco, pa ji drugega ni ostalo. Marljiva delavka je za svoj bolniški staž izkoristila kar dopust in med boleznijo jo je obiskal tudi direktor. Prinesel ji je 'Pozdravi se' kartico v katero je zapisal 'Pozdravi se in poišči si novo službo!'. Pridno delavko je direktor zelo kruto odpustil, poleg tega pa je zaradi odlašanja svoje bolezni, zbolela še huje in zdravniške račune bo odplačevala še vrsto let.

Ženska v bolnišnici
Marljivost ni prav nič pomagala bolehni delavki, v zahvalo so jo odpustili. (Foto: iStockphoto)


 

FB članek - join us

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:

Glasuj

Prenesi v

Komentarjev: 2
Tomaž Pogačnik 16.11.2010 08:38:23
Meni še zdaj ni dal denarja pa samo obljublja, ker je tudi okruten.
lila.ayla 15.11.2010 23:11:59
ene so res krute... upam da so padale tožbe :)
Več komentarjev

Iskanje

Anketa

Upoštevate datum, ki je zapisan na embalaži živil?

calculate
glossary
indexes
indexes