28.05.2015
LJ
20° / 8°

Ne boste verjeli, kdo je lagal o izobrazbi!

Medtem ko se pri nas še vedno zgražamo nad ponarejenimi diplomami poslancev in smo se pred nekaj dnevi smejali hudomušno ponarejenemu spričevalu Nikkija Laude, pa je finančni svet pretresla novica, da se je o svoji izobrazbi lagal tudi direktor podjetja Yahoo.

Scott Thompson se je komajda dobro usedel na enega najbolj vročih stolčkov, ki trenutno obstajajo v svetu velikih korporacij, že ga bo moral očitno zapustiti zaradi napačno navedenih podatkov o izobrazbi.

Diploma
Laganje o izobrazbi očitno ni samo slovenska domena. (Foto: iStockphoto)

Uprava podjetja Yahoo je namreč prejela pismo upravljavca sklada tveganega kapitala Dana Loeba, v katerem jih opozarja, da je pri preverjanju izobrazbe njihovega novega direktorja naletel na neskladje. Medtem ko je v papirjih, ki jih je podjetje predložilo borzi, navedeno, da ima Scott Thompson diplomo iz računovodstva in računalniških ved, naj bi v uradnih podatkih njegove univerze obstajali le podatki o diplomi iz računovodstva. Da je zadeva še hujša, v času, ko je zdajšnji direktor Yahooja obiskoval univerzo, ta niti ni imela odprte smeri računalniške vede.

Ker so se spraševali, kako je mogoče, da tega ni opazil še nihče, so se odločili preveriti tudi gospo Patti Hart, ki pri spletnem gigantu vodi komisijo, ki bi morala podatke preveriti, in tudi pri njej ugotovili, da je v uradnih dokumentih podjetja navedla drugačno izobrazbo, kot jo v resnici ima. Kot je sama navedla, naj bi diplomirala iz ekonomije in marketinga, v dokumentih univerze pa piše, da je diplomirala iz poslovne administracije.

Scott Thompson, ki je prej deloval v podjetju PayPal, je k Yahooju prišel šele letos januarja, ko je nadomestil Carol Bartz, ki se je je uprava znebila na precej grob način, kar preko telefona, medtem ko je bila na službeni poti. Carol Bartz je bila med drugim znana tudi po tem, da ima diplomo iz računalniških ved, ki si jo je pridobila med tem, ko je delala kot natakarica, da je lahko preživela sebe in svojo družino. Danes ima poleg diplome še tri častne doktorate različnih univerz.

Scott Thompson, ki je precej osovražen že zaradi dejstva, da je pred enim mesecem odpustil od 2.000 od 14.000 zaposlenih pri podjetju, je preko uprave sporočil, da je šlo za nenamerno napako. Očitno mu vlagatelji ne verjamejo najbolj, saj vrednost delnice pada, od kar so obtožbe prišle v javnost.

FB članek - join us

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:

Glasuj

Prenesi v

Komentarjev: 19
 
KD_FT 08.05.2012 23:43:33
Zakaj pa je na mali sliki, ko klikneš na članek Sean Bean?
 
ursula82 07.05.2012 19:36:09
sama šola oz. izobrazba nima nič s tem kaj opravljaš. Ne rečem, da zdravniki in pravniki že morajo imeti izobrazbo za vsa nadaljna dela pa izobrazbe skoraj da ne potrebujemo. Vse se da naučiti ne glede na to ali ima nekdo samo osnovnošolsko izobrazbo ali pa doktorat. V šolah pa itak učijo same nepomembne reči (npr. koliko je debela zemeljska skorja,...)namesto, da bi naučili osnovno matematiko (plus, minus) kot jo za življenje potrebujemo, slovenščino (brez nekih Ivanov Cankarjev, Dante, Prešernov,...), ker v službi te nihče ne sprašuje kaj si se v šoli učili. Veliko nepomemnih predmetov se je potrebno učiti, ki se jih kasneje sploh ne potrebuje. Morali bi učiti tuje jezike (angleščina, nemščina, italijanščina,španščina), namesto teh družbenih ved in nepotrebnih snovi. V službi je potrebno pokazati vse prej kot pa papir, na žalost pa se zgodi, da je mogoče nekdo bolj sposoben, zagnan, priden pri delu, kot nekdo ki ima končano ne vem katero izobrazbo, pa zaradi papirja ne dobi službe. Tisti, ki je šel po končani oš delati ima veliko več izkušenj kot nekdo, ki je gulil šolske klopi še nadaljnih 10 let. Narobe svet.
 
perlhelp 06.05.2012 15:00:14
Ko berem vaše komentarje imam občutek da nekateri živite v brlogih in realnega sveta ne vidite. Vsak dan nam vsi po vrsti servirajo skoraj 99% sproducirane laži in vi se tukaj zgražate zaradi parih diplom. Trgovine namensko zavajajo in lažejo pri skoraj vse produktih tudi pri takih, ki škodujejo življenju posameznikov. Zavarovalnice lažejo ali namenoma prikrivajo informacije o svoji ponudbi. Finančniki in banke nam ponujajo kvazi finančne produkte, ki temeljijo izključno na laži do potrošnikov itd...
abigail 06.05.2012 15:21:44
Točno tako, kot praviš. Ampak saj s takšnimi sistemi laganja, zavajanja in manipuliranja so se ohranjali in se ohranjajo vse organizacije človeške družbe in vsi sistemi vladanja do sedaj. In vedno se najdejo tudi grešni kozli, ki se jih žrtvuje v smislu očiščevanja grešnih navad in doživljanja katarze. Vse za ljudi, ki so večno lačni kruha in iger, da ne opazijo resničnega dogajanja v ozadju.
hcaine8 06.05.2012 13:32:46
Sodeč po vodenju Ljubljane bi bilo smiselno preveriti, če ima Zoran zares diplomo iz ekonomije...
TurbinaOdStargaGolfa 06.05.2012 13:26:45
laganje res ni samo slovenska domena. Ostajanje na stolčku po razkritju laži pa je!
Principat 06.05.2012 13:32:05
tu se vidi kako je šolstvo skorumpirano
philosopher 06.05.2012 12:05:01
Listom papirja, ki ti jih natisne šola ob končani izobrazbi dajemo prevelik pomen. Že res, da je problem predvsem v laži, a se morate zavedati, da si mnogi inteligentni in zelo motivirani ljudje dragih šol ne morejo privoščiti ali pa se jim zdijo potrata časa in na koncu prevlada iznajdljivost in... laž. Seveda je tudi ogromno primerov, ko bogati očetje otrokom kupijo izobrazbo, ampak saj se vendar hitro opazi, če nekdo svojega dela ne opravlja tako kot bi ga moral. Če pa svoje naloge opravljaš z odliko, zaradi mene ni potrebno, da imaš končano osnovno šolo.
gasper07 06.05.2012 12:45:08
dokler sem opazil, da mi ni objavilo komentarja zaradi cenzure si me prehitel ;) se popolnoma strinjam... in tako bi moralo bit v bodoče... če že imaš papir... potrebuješ še prakso, ker naše šole ustvarjajo same invalide na vseh področjih. Nažalost so ukinili mojsterske izpite... v smislu, da se po končani osnovni šoli zaposliš... opravljaš delo 10 let, opraviš izpit in si mojster vodovodar....
Ko opraviš uspešno prakso, ki traja 10 let... pol si lahko direktor večjega podjetja... drugače si lahko direktor samo svoje ustanovljenega podjetja.
 
ma-dej-dej 06.05.2012 11:36:09
za menedžerja ne rabiš šole važno da si hinavski in brezčuten
Speedtest 06.05.2012 11:29:29
V Slovenijo pridi. Za tukaj boš dober? A ne Šimčič?
blabla33 06.05.2012 11:21:24
Ja ni le slovenska domena to imate prav, kar je pa le Slovenska domena je pa to da po odkritju goljufije ostaneš na položaju.
Smrkolincek 06.05.2012 11:15:15
Kaj,ko bi vi raje pred svojim pragom pometli
Včasis,ko berem vaše članke se mi zdi ,da nekateri vaši novinarji ne premorejo niti osnovno šolske izobrazbe
Več komentarjev

Iskanje

Anketa

Ali kupujete po spletnih oglasnikih?

calculate
glossary
indexes
indexes