23.05.2015
LJ
13° / 8°
Oglasno sporocilo

Ne spreglejte dobre priložnosti za zaposlitev

Dobro smo že skočili v poletje in veliko ljudi je mnenja, da se v tem času ne išče nove zaposlitve. A temu ni tako – poleti imate lahko celo še več možnosti, da najdete pravo zaposlitev!

Morda iščete novo službo, ker je vaše podjetje zašlo v finančne težave. Morda ste v iskanju prve zaposlitve, želite boljše plačilo, iščete nove izzive ali pa na trenutnem delovnem mestu enostavno ne zdržite več, kljub temu da ste že na vse načine poskušali, da bi bilo bolje. Kakršenkoli razlog že imate, da iščete novo, boljšo službo, nikar ne spreglejte dobre priložnosti za zaposlitev, čeprav je tu poletje.

Ne spreglejte dobre priložnosti za zaposlitev
Zaposlitev lahko iščete tudi takole.

Kako uživati v poletju in biti hkrati še vedno na tekočem o prostih delovnih mestih? Je poleti sploh kaj prostih delovnih mest?
Poleti se marsikomu ne ljubi iskati službe ali pa misli, da poleti podjetja ne iščejo novega kadra in je to opravilo preložil na jesen. Ste tudi vi med njimi? Ja, poleti je res lepo iti na morje, v hribe, posedati zunaj, se sprehajati ... Ampak vse to še vedno lahko počnete in hkrati spremljate prosta delovna mesta. Gotovo greste vsaj enkrat na teden preverit svoje e-maile. Takrat torej lahko pogledate še prosta delovna mesta, ki bi vas zanimala, saj ta lahko prejemate direktno na svoj e-naslov. To storitev vam omogoča tako Zavod za zaposlovanje kot tudi zaposlitveni portal.Res je, da je poleti ponudba prostih del malce manjša, ampak ni bistvene razlike v ponudbi. Nekatera podjetja se iskanja novega kadra lotijo celo izključno v tem času. Poleg tega imate poleti zaradi običajno manjšega števila prijavljenih na delovno mesto tudi manj konkurence. Ali ne bi bilo torej škoda, da bi spregledali svojo sanjsko zaposlitev in bi jo dobil nekdo drug?

Ne spreglejte dobre priložnosti za zaposlitev
Na mojaZaposlitev.si vedno najdete veliko prostih delovnih mest uglednih delodajalcev in karierne nasvete.

Portal mojaZaposlitev.si vam ponuja vse, kar potrebujete za uspešno iskanje nove zaposlitve

Na portalu mojaZaposlitev.si so vsak dan objavljena sveža delovna mesta, med katerimi je tudi veliko uglednih delodajalcev. Poiščite delovna mesta, ki vam ustrezajo in se prijavite nanje. Poleg tega si lahko na portalu le v treh korakih pripravite profesionalen življenjepis, ki bo pregleden in bo vključeval vse elemente, ki jih mora imeti sodoben življenjepis. Več o tem, kako napisati življenjepis in še veliko več, si lahko preberete v kariernih nasvetih portala mojaZaposlitev.si. Če želite, je vaš CV lahko viden tudi v bazi CV-jev, po kateri delodajalci vsakodnevno iščejo potencialne kandidate.

Ne spreglejte dobre priložnosti za zaposlitev
Na zaposlitveni oglas se lahko prijavite od kjerkoli, le internet potrebujete.

Pri iskanju ustreznih del si lahko pomagate z iskanikom mojaZaposlitev.si, še bolje pa je, da se prijavite na brezplačni E-informator, ki vam bo prosta delovna mesta po vaših kriterijih pošiljal kar na e-naslov (od E-informatorja se lahko kadarkoli odjavite). Tako ne boste več spregledali zaposlitvenih priložnosti obenem pa prihranili veliko časa.
Poleg tega na portalu mojaZaposlitev.si najdete še veliko uporabnih nasvetov za uspešno iskanje zaposlitve: kakšne so obvezne sestavine življenjepisa, najpogosteše napake, ki jih kandidati delajo na zaposlitvenih intervjujih ipd.

Službe, ki jih dobite brez vez

Pogosto slišimo, da »brez vez ne dobiš službe«. Je že res, da je s poznanstvi lažje, saj se delodajalec veliko lažje odloči, koga bo zaposlili, če mu nekdo od poznanih nekoga priporoča. Zato, ko najdete delo, ki vam je všeč, dobro premislite, ali poznate koga, ki je zaposlen v tistem podjetju in bi lahko povedal kakšno pozitivno besedo za vas. Če pa ne poznate nikogar, to nikakor ne pomeni, da nimate možnosti. Kadroviki namreč iščejo osebo, ki ima določena znanja in sposobnosti, ki ima odgovoren in pozitiven odnos do dela ipd. In če v vas vidijo to osebo, bo služba gotovo vaša. In še bolj boste lahko ponosni nase.

Kje iskati zaposlitev?

Prosta delovna mesta so bila včasih objavljena v prostorih Zavoda za zaposlovanje in v časopisih. V tej informacijski dobi pa se je vse skupaj preselilo na internet in lahko prosta delovna mesta pregledujemo kar od doma. Delovna mesta namreč na spletu objavljajo Zavod, časopisi ali pa kar sama podjetja na svoji spletni ali facebook strani. Še posebej pa naj izpostavimo zaposlitvene portale, kjer imate zbrano vse, kar potrebujete za učinkovito iskanje zaposlitve.

Ne spreglejte dobre priložnosti za zaposlitev
Dobre zaposlitvene priložnosti ne čakajo, zato poskrbite, da boste vedno na tekočem z aktualnimi ponudbami za delo.

Kaj pa če ne najdete ustrezne službe zase?

Če že dalj časa iščete službo, a ne najdete ničesar za kar ste usposobljeni, poskusite razširiti svoje možnosti. Poglejte, kaj podjetja iščejo in poskusite pridobiti danes zelo zaželena znanja, veščine, ki jih delodajalci zahtevajo. V začetku boste verjetno kot začetnik prejeli manjše plačilo, a se vam bo postopoma to gotovo obrestovalo. Vsaka izkušnja namreč šteje. Poleg tega veliko delodajalcem poveste že s tem, da jim dokažete, da imate znanje, voljo do dela in učenja.

Najmanj kar lahko v tem poletju naredite za svojo novo, boljšo zaposlitev je, da se prijavite na E-informator mojaZaposlitev.si. Morda svojo sanjsko zaposlitev najdete prav to poletje!

FB članek - join us

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:

Glasuj

Prenesi v

Iskanje

Anketa

Upoštevate datum, ki je zapisan na embalaži živil?

calculate
glossary
indexes
indexes