30.05.2015
LJ
26° / 10°

Katere zvezdnike so odpustili?

So vas postavili na cesto? Katastrofalna situacija, a morda le na prvi pogled. Podobno se je namreč zgodilo tudi nekaj najbolj uspešnim ljudem na planetu.

Od vas pa je seveda odvisno, kaj bo vaš kot naslednji korak. Nekateri so situacijo obrnili tako, da so na koncu izšli kot zares veliki zmagovalci, zato je tudi odpoved pametno jemati kot novo priložnost. Poleg tega so morda neupravičeno trdili, da ste nesposobni ...

Na primer Walt Disney, ki ga danes pozna skoraj vsak otrok na svetu. Izgubil je službo, ker je bil po mnenju urednika lokalnega časopisa, kjer je dobil eno svojih prvih služb, premalo kreativen in slab ilustrator.

odpoved - 13

Ali pa Britanka J.K. Rowling, ki so jo odpustili, ker je med delovnim časom preveč sanjarila o namišljenem čarovniku. Harry Potter je sicer še vedno izmišljen lik, a plača, ki jo je Rowlingova prejemala kot tajnica, se nikakor ne more primerjati z dohodki, ki jih je na njen račun 'pričaral' Harry. Gospa je ena od 100 najbogatejših Britancev.

odpoved - 6

Tudi politiki niso imuni na odpuščanje, čeprav takoj po izvolitvi ponavadi pozabijo na težave 'malega človeka' – svojega najboljšega prijatelja v času volilne kampanje. Newyorški župan Michael Bloomberg je na primer odpravnino, ki mu jo je izplačalo podjetje Salomon Brothers, porabil za zagon lastnega podjetja, ki se ukvarja s finančnim svetovanjem. Danes je 18. najbogatejši Zemljan.

odpoved - 8

Urednica 'modne biblije' Vogue Anna Wintour je zdaj strah in trepet tistih, ki se prebijajo v svetu mode, nekoč pa je bila mlajša urednica mode pri reviji Harper's Bazaar, kjer pa so jo odslovili po devetih mesecih, ker se jim je zdel njen pristop k modni fotografiji nekoliko preoster.

odpoved - 2

Ko je Madonna pred mnogo leti pustila študij in se odpravila v New York iskat slavo, je najprej našla slabo plačana priložnostna dela, med katerimi sta bila tudi ples ob drogu in prodaja krofov. Slednja zaposlitev ni trajala niti en dan, saj je delodajalec popolnoma izgubil živce, ko je po neki stranki polila marmelado, ki bi jo sicer moral vsebovati krof.

odpoved - 7

Oprah Winfrey je kariero začela kot novinarka večernih poročil, kjer pa je šefa televizijske postaje Baltimore WJZ-TV spravila ob živce, ker je med poročanjem pogosto postala preveč čustvena. V tolažbo so ji ponudili vodenje popoldanske pogovorne oddaje, kar pa je bilo veliko karierno nazadovanje. Ko je oddaja People Are Talking postala velik hit, se je jeza hitro ohladila.

odpoved - 1

Kot najstnik je Robert Redford delal kot nekvalificiran delavec v podjetju Standard Oil, kjer so ga zalotili, ko je spal na delovnem mestu. Premestili so ga v oddelek, kjer nočno delo ni bilo zahtevano, a tudi potem napredka ni bilo. Ko so ga odpustili, se je odločil, da bo šel v New York in postal igralec.

odpoved - 9

Bernie Marcus in Arthur Blank sta najprej delala v trgovini z materialom za gradnjo in dom Handy Dan, a so ju menda zaradi nesposobnosti odpustili. Potem pa sta odprla lastno verigo podobnih trgovin, ki zdaj na leto ustvarijo okoli 3 milijarde dolarjev prihodkov. Njun nekdanji delodajalec je svojo trgovino že zdavnaj zaprl.

odpoved

Legendarni voditelj Howard Stern je svojo kariero začel na radiu, kjer pa so ga odpustili zaradi neprimernega humorja. Danes zasluži okoli 70 milijonov dolarjev na leto.

odpoved - 14

Elvis, bolj znan kot kralj rock 'n' rolla, je hotel na začetku kariere postati country pevec, a so mu po nastopu na Grand Ole Opry v Nashvillu rekli, naj se raje vrne v Memphis in se loti stare službe – vožnje tovornjaka. Na srečo ni upošteval nasveta, je pa zamenjal stil glasbe.

odpoved - 10

Thomas Edison je najprej delal za Western Union, kjer pa so bili zelo nezadovoljni, ko so ugotovili, da se v službenem času ukvarja z znanstvenimi poskusi. Med enim izmed njih je namreč po tleh razlil strupeno tekočino, ki jih je močno poškodovala. Ko so ga odpustili, se je odločil, da bo svojo ljubezen do izumov, spremenil v redno službo.

odpoved - 12


 

FB članek - join us

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:

Glasuj

Prenesi v

Iskanje

Anketa

Vozilo praviloma servisiram:

calculate
glossary
indexes
indexes