30.05.2015
LJ
25° / 11°

Obupani Milan: Iz dopusta v službo, potem pa po odpoved!

Po večdnevnih oziroma večtedenskih počitniških užitkih se je vsakemu izmed nas težko vrniti na delo. A včasih je lahko prehod iz brezskrbnega življenja v peklenski delovni tempo tako usoden, da smo zaradi tega ob službo ...

Finančna stiska
Brez izhoda? (Foto: iStockphoto)

Glede na zadnje raziskave naj bi bil stres na delovnem mestu druga najpogostejša težava, ki pesti zaposlene. Zato ni nič čudnega, da vsi nestrpno pričakujemo prihod dopusta.

A kaj hitro se lahko zgodi, da zaposlenega ob prihodu nazaj v službo čaka obilica zaostalega dela. Nekaj podobnega se je zgodilo tudi Milanu, ki je ob prihodu na delovno mesto doživel pravi šok.

Potem ko se je v času njegovega skoraj enomesečnega dopustovanja delovna norma zvišala, je za nameček na svoja pleča dobil delo sodelavke, ki so jo pred kratkim odpustili.

Zaradi velikega delovnega pritiska in naraščajočega obsega delovnih nalog je ob navajenem sproščenem ritmu življenja hitro klonil – to so opazili tudi nadrejeni in mu po zelo hitrem postopku ponudili odpoved.

Čeprav je Milan podlegel delovni mrzlici in stresu, pa bi ob upoštevanju naslednjih pravil morda celo rešil svojo službo. Dobro je vedeti, kaj lahko storite sami, da se ne bi kaj podobnega pripetilo tudi vam ...

zabava v pisarni
Si lahko z delavci privoščijo vse? (Foto: iStockphoto)

FB članek - join us

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:

Glasuj

Prenesi v

Komentarjev: 0
Več komentarjev

Iskanje

Anketa

Vozilo praviloma servisiram:

calculate
glossary
indexes
indexes