25.05.2015
LJ
21° / 10°

Poglejte, kaj je naredil, da je pri 26 postal najmlajši milijarder na svetu!

Štirje ljudje – Mark Zuckerberg, Eduardo Saverin, Chris Hughes in Dustin Moskovitz so februarja leta 2004 v sobi študentskega doma harvardske univerze ustanovili Facebook.

fb
Študentje, ki so leta 2004 ustanovili Facebook, so danes med najbogatejšimi Zemljani.

Tisto, kar je bilo najprej direktorij vseh študentov univerze, je danes najbolj priljubljeno spletno socialno omrežje na svetu. Uspeh je prišel precej hitro. Zuckerberg in Moskovitz sta zato že junija 2004 sklenila, da bosta pavzirala vsaj eno leto, da bi se lahko posvetila Facebooku. Prostore sta preselila v Paolo Alto in najela osem sodelavcev.

Dustin Moskovitz je bil v podjetju prvi tehnološki direktor, pozneje pa je kot podpredsednik družbe za tehnološki razvoj vodil osebje in ustvaril večino arhitekture strani. Odgovoren je bil tudi za strategijo na področju mobilne tehnologije in razvoja mobilnih aplikacij.

22. maja 1984 rojeni Moskovitz ima v lasti 6 % Facebooka. Marca letos pa je postal najmlajši milijarder na svetu. Je osem dni mlajši od Zuckerberga, septembra letos pa je bilo njegovo premoženje ocenjeno na 3,5 milijarde dolarjev. Facebook pa naj bi bil po zadnjih ocenah zdaj vreden že 26 milijard dolarjev.
Oktobra leta 2008 je Moskovitz najavil, da zapušča Facebook, kar je pozneje tudi storil in ustanovil podjetje Asana. Njihova aplikacija naj bi konkurirala Google docs. Gre za možnost deljenja dokumentov, ki pa so bolj strukturirani in zato uporabniku precej bolj prijazni.

mark
Dustin Moskovitz je najmlajši milijarder na svetu.

Marsikdo trdi, da bo produkt težko nabral zadostno količino novih uporabnikov, precej kritik se nanaša tudi na uporabniški vmesnik. A zaradi direktorja, ki je bil soustanovitelj Facebooka, se podjetje pogosto pojavlja v medijih, pričakovanja so visoka.

Veliko pozornosti pa prinaša tudi sama organizacija podjetja, saj jo mnogi imenujejo kar parodija na običajne start-upe v Silicijevi dolini. Vsak od 19 zaposlenih je namreč najprej dobil ček za 10.000 dolarjev, da si kupi opremo, ki jo bo potreboval za uspešno delo. Zaposleni imajo kuharja, ki vsakemu pripravi obrok po želji, energijske pijače, sokovi in alkohol so na voljo v neomejenih količinah, dvakrat na teden je na sporedu joga.

Ko so kritiki Moskovitza vprašali, ali vse naštete ugodnosti za zaposlene niso malo pretirane, pa je odgovoril le, da je prav po zaslugi lastne neustrašnosti in neumnosti tam, kjer je. 'Tudi Facebook je bil v začetku nora ideja, kajne?'

FB članek - join us

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:

Glasuj

Prenesi v

Komentarjev: 7
 
Jimi1 06.11.2011 10:06:02
A ta fant še kaj zaposluje ? No pri nas delodajalci zaposlenega na samem začetku toliko "ogulijo", da tudi tega denarja več nima, da bi jih zaradi mobinga zapustil....
mamica55*** 06.11.2011 08:55:22
Ja tale fant ve, da zadovoljni delavci dobro delajo.
 
Mijauuci 05.11.2011 21:31:13
Na mladih svet stoji!
Adi Lukačič 05.11.2011 15:48:47
Dobri so,kaj dobri odlični,hvaležen sem jim !!!!!!
SURIKATI 05.11.2011 14:27:17
VSAKA JIM IN VSAKA MU ČAST ZA DRZNOST IN VZTRAJNOST PRI REALIZIRANJU IDEJE. GLEDE TEGA KAJ VSE NUDI PODJETJE ZAPOSLENIM, PA JE DOKAZ, DA NISO EGOISTIČNI AMPAK V NEKI MERI ZAPOSLENE TRETIRAJO KOT LJUDI IN NE KOT ZGOLJ DELOVNO SILO; HKRATI PA S TEM POVEČUJEJO PRODUKTIVNOST IN ZAGNANOST ZGORAJ OMENJENIH.
.
lunatetrka 06.11.2011 10:37:37
V taki državi kot živimo te uničijo že pri vsaki ideji za inovacije
Več komentarjev

Iskanje

Anketa

Upoštevate datum, ki je zapisan na embalaži živil?

calculate
glossary
indexes
indexes