30.05.2015
LJ
25° / 11°

Twittal toliko časa, da je izgubil dve službi, ženo in še dom.

Po stal je zasvojen s Twitterjem in twittal toliko časa, da je dvakrat izgubil službo, se ločil od žene in izgubil svoj dom.

twitter ženska
Se bojite Twitterja? Zaradi odvisnosti od twittanja je izgubil službo, ženo in dom.

Pisatelj in urednik Larry Carlat je razkril, kako mu je Twitter skoraj uničil življenje. Tweetati je začel 25. junija 2008, s prvim kratkim sporočilom: 'Test, test, je ta stvar prižgana?'. Sporočila preko Twitterja je pričel objavljati, da bi nasmejal svoje prijatelje, kmalu pa je na dan objavljal že od 20 do 30 sporočil, sedem dni na teden, tri leta in opridobil 25.000 oboževalcev.

Kmalu se je njegovo življenje vrtelo le še okoli twittanja. Prenehal je brati in le redko poslušal glasbo ali gledal televizijo. Ko je šel Larry ven s prijatelji, se je skril na stranišče s svojim telefonom in twittal dalje. To je počel tudi med vožnjo, med igro tenisa in ob gledanju filma v kinu. Ko ni mogel twittati si je zmišljeval fraze in stavke, ki jih bo mogoče kasneje uporabil na Twiterju. Zanj je twittanje postala odvisnost, zaradi katere je po osmih mesecih, odkar je začel objavljati sporočila, tudi izgubil službo v glasbeni panogi.

Začel je iskati službo, katero pa je v teh zaostrnih razmerah le stežka dobil. Službo pri reviji za moške je dobil po letu dni iskanja, preden pa je začel z novo službo je odstranil svoje ime s Twitterja in ga zamenjal z inicialkami. Po nekaj mesecih pa je v njegovo pisarno prišel njegov šef in se želel pogovoriti o Larryjevemu twittanju. Larryjeve šale na Twitterju se niso skladale s politiko podjetja glede socialnih medijev, zato so mu dali na izbiro, ali naj izbriše svoj Twitter profil ali pa izgubi službo. Ker je videl, da so mu dnevi šteti in ga ta služba ni prav veselila se je odločil, da pade pod svojim mečem in izgubi službo.

Iskanje zaposlitve je bilo tokrat še težje, kljub temu pa je imel Larry tako več časa za twitanje. Po mesecu dni odkar je že drugič izgubil službo, ga je zapustila žena, on pa se je moral odseliti iz skupne hiše v stanovanje. Ob teh dogodkih je na Twitterju enkrat zapisal: 'Včasih bi prestregel metek namesto moje žene, zdaj pa bi bil raje tisti, ki pritisne na sprožilec.' Larry je sicer dejal, da so bile te besede mišljene le kot šala, vendar se njegovemu sinu ni tako zdelo. Takoj je odstranil sporočilo.

Twittanje pa je v tem času zanj postalo tudi breme. Kot razlaga je namesto, da bi twittal o svojem življenju, twittanje postalo njegovo življenje. Takrat je prvič začel resno razmišljati, da bi prenehal z objavljanjem preko Twitterja. Nekaj časa je še twittal, kmalu pa je ugotovil, da je popolnoma pregoren. Zato je storil svoj 'twittomor' pred dobrim mesecem dni, čeprav so ga nekateri njegovi privrženci in bralci prosili, da ponovno razmisli o končanju svoje Twitter kariere.

Nekdanji 'zasvojenec' s Twitterjem Larry pojasnjuje, da si še vedno kdaj želi kaj napisati, da še vedno piše twitte v svoji glavi in da pogreša svoje Twitter prijatelje.Vseeno pa se je s prenehanjem twittanja z njega zvalilo tudi težko breme in danes pred spanjem izklopi svoj telefon, še pravi. 'Ko se zjutraj zbudim, prvo pomislim na kuhanje kave in ne na tipkanje,' je povedal Larry.

Ali objavljate preko Twitterja, ali le sledite znanim piscem? Povejte nam in nas spremljajte preko Facebooka!

 

FB članek - join us

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:

Glasuj

Prenesi v

Komentarjev: 0
Več komentarjev

Iskanje

Anketa

Vozilo praviloma servisiram:

calculate
glossary
indexes
indexes