22.05.2015
LJ
13° / 9°

Ko na delovnem mestu postane prevroče

Se vam obeta romanca s sodelavcem, oziroma sodelavko pa imate ob tem pomisleke? Nikar. Romance in veze med ljudmi, ki skupaj delajo se nekaj povsem običajnega.

Je pa dobro ob tem upoštevati nekaj pravil, da bo veza uspešna, zato smo za vas pripravili nekaj nasvetov.

Najbolj važno je, da imata skupnega še kaj drugega kot službo. Za uspešno vezo je dobro, če imata partnerja čim več stičnih točk. Zato ne gradite veze na skupnih pogovorih o delu ter o tem kako zoprn je šef inkaj je včeraj naredila sodelavka, ki vam je antipatična.

romanca v pisarni - 3

Če se odločate za romanco z nadrejenim oziroma nadrejeno, dobro razmislite o posledicah. Če je nadrejeni znan po svojih pisarniških romancah, se lahko hitro znajdete na listku, kjer boste le še ena črtica.

Razmislite tudi o svojih motivih. Če je eden izmed vaju imel v mislih zgolj afero, drugi pa bi resno vezo, je to bolje razčistiti na začetku, da ne bosta po koncu s tem obremenjevala celotnega delovnega okolja ali pa celo ogrozila svojih karier.

Ko sta v službi delajta in se ne ukvarjajta drug z drugim. V nasprotnem primeru bo trpelo delo, vedno pa se najde tudi kdo, ki ga bo to silno motilo, zlobnih jezikov pa nikoli ne zmanjka. Če tega ne zmorete je morda dobro razmisliti, da bi nekdo zamenjal delovno okolje.

Pisarniško zvezo je na začetku najbolje skrivati. Prvič je tako bolj zanimivo, drugič pa je dobro da medsebojno najprej razčistita kako resna je veza. Nobene potrebe ni, da s svojega mobilnika že med prvim poljubom spreminjate status na Facebooku iz 'samski' v 'v vezi'.

Veze so sicer osebna stvar, a dobro je da nadrejenega obvestite o romanci. Še posebno, če vidite, da je zadeva postala resna. Šefi pač radi vedo, kaj se dogaja z njihovimi podrejenimi, ob tem pa se znebite tudi nevarnosti, da bo nadrejenemu o vezi poročal kakšen profesionalni obrekovalec ali obrekovalka, zgolj zato, da bi si povečal možnosti za napredovanje.

Sodelavcev in sodelavk ne obremenjujte s podrobnostmi o vajinem skupnem življenju. Ljudje pač ne hodijo v službo zato, da bi vas poslušali, kako sta skupaj zaljubljeno hranila labode na Bledu in v Portorožu gledala sončni zahod.

FB članek - join us

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:

Glasuj

Prenesi v

Iskanje

Anketa

Upoštevate datum, ki je zapisan na embalaži živil?

calculate
glossary
indexes
indexes