22.05.2015
LJ
13° / 9°

Samo tega nikar!

Kako se bo razvijala vaša kariera je odvisno tudi od tega, kako boste komunicirali s svojimi nadrejenimi. Zavedati se morate, da obstajajo stvari, ki jih nadrejenemu enostavno ne smete reči.

Za vas smo pripravili spisek, na katerega smo uvrstili nekaj stvari, ki jih šefi resnično ne marajo slišati, zato je bolje, da se jim izogibate.

Bolezen na delovnem mestu
(Foto: iStockphoto)

'To ni mogoče!'
V pogovoril z nadrejenimi boste zagotovo prišli dalje, če boste govorili o tem kar se da in ne o tem kar se ne da. Če veste, da naloge, ki vam je bila zaupana ne morete narediti do petka, raje recite da jo lahko naredite do ponedeljka, kot pa da boste rekli, da se nekaj ne da. Saj veste, nadrejeni imajo raje rešitve, kot težave.

'Ne prenesem dela skupaj z __________'
Na črtico lahko vstavite ime po želji. Največkrat je tako, da se ob jamranju čez sodelavce pri šefih, v slabi luči pokažete prav vi. Podjetje bo vaše pritoževanje zanimalo le, če ste opazili vedenje, ki dela škodo podjetju. Za vaše živce in dobro počutje boste pač morali poskrbeti sami.

maček v službi
Mačka v službi ni potrebno obešati na veliki zvon.

'Imam neverjetnega mačka'
Tudi če ste z nadrejenim v dobrih prijateljskih odnosih, so na delovnem mestu take izjave nevmesne. Raje potrpite in se zanesite na kavo in zdravila, ki vam bodo pomagala prebroditi težak dan.

'Saj sem vam poslal e-pismo'
Če želite s šefom določeno zadevo urediti, se nikar ne zanašajte na eno poslano e-pismo. Če niste prejeli odgovora, lahko pošljete tudi vljuden opomnik, ali pa se pri njenu zglasite osebno. Nikar pa, ko vas bo vprašal zakaj zadeva ni urejena, omenjajte sporočila, ki ste ga poslali teden dni nazaj.

'Ne vem'
Če šef na vas naslovi vprašanje na katerega nimate odgovora, ne recite da ne veste, ampak, da boste izvedeli.

'Ampak vedno smo to počeli na tak način'
Če ste na vašem oddelku dobili novega šefa, morate pričakovati, da bo določene stvari poskušal reševati na svoj način. Bodite odprti za nove ideje in nikar ne opominjajte novega šefa, kako je se je stvari loteval njegov predhodnik.

FB članek - join us

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:

Glasuj

Prenesi v

Komentarjev: 9
 
Lovro14 30.03.2012 07:57:57
ja seveda...tiho bit pa delat ne? pa stisnit rep med noge? ja taki pa samo..slovenski narod je narod "pussyc" zato pa nas država zajebava na vsakem koraku ker smo tiho ko riti in e pustimo!! komaj čakam da enkrat poči in bo šel narod na ulice tako kot se spodobi,ne pa 30 protestnikov ki se bojijo sami sebe!!!
 
guk 29.03.2012 22:07:20
po gobcu in ne se lizat,zato pa je tko kot je
 
Jerchek 29.03.2012 19:46:22
A prikrit in odkrit mobing sta pa ql? Kaj, če bi se malo pomenili o tem, koliko je tega ...
 
general_war 29.03.2012 17:56:19
postajamo prostitutke? prodajamo se za male pare
Jimi1 30.03.2012 08:31:45
Prostitutke so vsaj plačane !
 
Jusssko 29.03.2012 16:47:46
Mater ste dosadni. Kaj pa ko bi enkrat bilo: Kako bi izboljšali produktivnost zaposlenih NA LEP NAČIN
Jusssko 29.03.2012 16:48:26
ne pa skoz sam kako je treba enmu u rit lezt, al pa kaj oblačit, da bp enmu drugmu u rit zlezu.
Več komentarjev

Iskanje

Anketa

Kdo je po vašem mnenju boljši voznik?

calculate
glossary
indexes
indexes