29.05.2015
LJ
24° / 7°

Ne boste verjeli, kako se ji je življenje spremenilo zaradi čokolade!

Felicity Loudon je dedinja Georga Cadburya, ustanovitelja najbolj znamenite angleške tovarne čokolade Cadbury, ki je pred dvema letoma postala del ameriške verige Kraft. A Felicity kuje maščevanje.

čokolada

Cadbury sodi med tiste blagovne znamke, ki predstavljajo uspešnost Anglije in njenega gospodarstva. Če si pravi Anglež in si si zaželel čokolado, potem boš kupil Cadbury. Za angleški ponos pa prav veliko posluha ni imela korporacija Kraft, ki se je odločila, da bo podjetje kupila, pa če je to Angležem prav ali ne.

Felicity
Felicity Loudon

Ponudba, vredna okoli 15 milijard evrov, je omehčala tudi najbolj zagrizene in zavedne angleške delničarje in podjetje je prešlo v ameriške roke. Tudi vsa kasnejša dejanja so dodobra razburila angleško javnost, saj so sedež podjetja preselili v Zürich, večino proizvodnje pa na Poljsko.

Med najbolj jeznimi je bila prav 62-letna Felicity Loudon, ki se je odločila, da se bo Američanom postavila po robu. Po letu dni ji je uspelo prodati svojo luskuzno aristokratsko palačo, za katero je dobila 37 milijonov evrov. Denar bo sedaj investirala v odprtje novega podjetja za proizvodnjo čokolade.

Ko so jo vprašali, kakšne izdelke lahko pričakujejo kupci, je bila zelo natančna. Razen kakava, naj bi bile vse sestavine angleške. V čokoladi naj ne bi bilo nobenih aditivov, cenovno pa naj bi bila dostopna vsem. 'Želim si, da bi naši izdelki prebudili otroka v vsakem od naših kupcev,' je Felicity dejala novinarjem.

Blagovna znamka še ni znana, saj je ime Cadbury kupilo podjetje Kraft, tako, da Felicity tudi v javnosti ne sme uporabljati svojega družinskega priimka. Angleška javnost verjame v njen uspeh. Časnik Daily Mail ni pozabil spomniti, da se je Felicity že pri šestih letih obranila napada ugrabiteljev, kar naj bi pričalo o njenem pogumu in odločnosti, hkrati pa so opozorili, da ne gre zanemariti, da njen mož prihaja iz aristokratske nizozemske družine, ki je ustanovila naftnega giganta Shell.

vila
Dvorec, ki ga je Felicity prodala.

FB članek - join us

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:

Glasuj

Prenesi v

Komentarjev: 0
Več komentarjev

Iskanje

Anketa

Vozilo praviloma servisiram:

calculate
glossary
indexes
indexes