22.05.2015
LJ
13° / 9°

Ne boste verjeli, kaj so ponudili delavcem!

Nekateri delojemalci skrbijo za moralo in počutje svojih zaposlenih tudi z zanimivi oziroma neobičajnimi metodami ali norčijami z namenom, da obdržijo svoje najboljše delavce.

V Ameriki delodajalci ponovno uvajajo nekatere bonitete, ki so jih imeli zaposleni pred krizo z namenom, da njihovi najboljši delavci ne bi pobegnili k konkurenci, je ugotovila raziskava med direktorji upravljanja s človeškimi viri, ki jo je opravila svetovalna družba Challenger, Gray & Christmas. Tekmovanje za talentirane delavce je še posebej zaostreno med računalniškimi družbami, v katere se ponovno vrača živahna pisarniška kultura, ki je v času krize kar zamrla. V veliko pisarnah zaposlenim ponujajo zastonj prigrizke, v nekaterih pa celo gurmanske obroke.

Če mislite, da so bili v preteklosti izvirni pri spletnemu gigantu Google, si preberite o podjetjih, ki so se odločila za še bolj kreativne načine izboljšanja morale med zaposlenimi v pisarnah.


Dirkajo po poti uspeha?

gokart

 

Pingpong in biljardne mize so postale že kar pravilo v tehnoloških družbah, ki so šele dobro začele poslovati in spodbujajo idejno kulturo. V tehnološki družbi Scribd pa so igranje in rivalstvo povzdignili na novo raven, saj lahko njihovi zaposleni po pisarni dirkajo in tekmujejo med sabo kar z gokarti.

Počutite se dobro in izgledajte dobro

Sončenje v solariju
(Foto: iStockphoto)

Proizvajalec naravnega plina Chesapeake Energy je za svoje zaposlene poskrbel z vpeljavo intenzivnega 'wellness' programa. Na svojem sedežu v Oklahoma Cityju so zgradili fitnes center in center dobrega počutja, v katerem zaposlenim ponujajo botoks injekcije, pregled morebitnih rakavih obolenj, solarije in porjavitve z barvo.

Tudi olje pri avtu zamenjajo

fičko pri mehaniku
(Foto: Reuters)

Zaposleni pri Cisco Systems v San Joseju pa imajo na voljo cel paket različnih storitev, ki jih za njih opravijo v podjetju. Med temi storitvami se najde tudi zobozdravnik, frizer in avtoservis. Zaposleni lahko tako pustijo svoj avto pri mehaniku, ki namesto njih zamenja olje oziroma opravi ostala manjša popravila, sami pa se lahko mirno posvetijo službenim problemom.

Heci z umetnimi brki

Nenavadni brki

Trpite za hudo obliko ponedeljkovega počutja? No, naveličanost in dolgočasje pred začetkom novega delovnega tedna vam bi gotovo pregnali pri družbi Airbnb, kjer so za svoje zaposlene uvedli 'Brkati ponedeljek', med katerim zaposleni lahko za hec nosijo umetne brke. Toda to še ni vse. V torek imajo tečaj joge, v četrtek pa igre z žogo. Srede in petki so verjetno v tem podjetju res težki za zaposlene. Znani pa so tudi po tem, da imajo v pisarni pravo notranjo drevesno hišico.

Sodi za pivo, ki jih kontrolira iPad

pivo

Zaposleni pri družbi Yelp, ki se ukvarja s spletnimi mestnimi vodniki, jemljejo hrano in pijačo zares. Njihovi inženirji so namreč naredili aplikacijo za iPad, ki ji rečejo 'KegMate' (Prijatelj soda) in sledi tistim, ki pijejo pivo, ter pokaže kje, koliko in katero pivo pijejo. Aplikacija pa tudi omogoča, da Yelpersi ocenijo kakovost piva.

FB članek - join us

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:

Glasuj

Prenesi v

Iskanje

Anketa

Kdo je po vašem mnenju boljši voznik?

calculate
glossary
indexes
indexes