27.05.2015
LJ
19° / 10°

Suhice na leto zaslužijo 11.000 evrov več kot debeluške!

Bolj kot so vitke, več zaslužijo … Ste mislili, da to velja le za modni svet? Napaka! Tudi vaš šef plačuje na podlagi lepotnega ideala. Ustrezati mu morajo tudi moški, le da ti ne smejo biti presuhi!

Obraz
Ljudje, ki ustrezajo lepotnim idealom, zaslužijo več.

To so rezultati raziskave Univerze na Floridi, ki so jo  objavili v priznani strokovni reviji za psihologe Journal of Applied Psychology. In preden vam pride na misel stavek 'ja, seveda, Američani, kdo pa drug', naj povemo, da so primerjali podatke 11.253 nemških in 12.686 ameriških podjetij. Ugotovili so naslednje:

Ženske, ki tehtajo do 12 kilogramov manj od povprečja, zaslužijo na leto kar do 11.000 evrov več od povprečno težke delavke, tiste, za okoli 12 kilogramov težje, pa do 10.000 evrov manj. Potem pa gre le še navzdol. Tiste, pretežke za okoli 25 kilogramov, lahko z istimi sposobnostmi in istimi delovnimi nalogami v enem letu zaslužijo tudi do 20.000 evrov manj od svojih privlačnejših kolegic.

Pri moških gre trend v obratno smer. Presuhi zaslužijo na leto do 6.000 evrov manj. V obratno smer pa naj bi skupaj s kilogrami rasli tudi prihodki, a le do kritične meje, to so znanstveniki postavili pri 103 kilogramih. Potem se tudi za moške začne pot navzdol. Pri moških naj bi bila idealna atletska postava.

Je torej tudi trg dela enako površinski kot svet mode? Težko boste sicer našli delodajalca, ki bo priznal, da zaposluje in plačuje na podlagi videza. Kljub temu so raziskovalci prepričani, da šefi razmišljajo nekako takole: privlačni ljudje imajo velik vpliv na stranke in sodelavce – torej so dobri za posel in si zaslužijo višjo plačo.

FB članek - join us

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:

Glasuj

Prenesi v

Iskanje

Anketa

Ali kupujete po spletnih oglasnikih?

calculate
glossary
indexes
indexes