23.05.2015
LJ
13° / 10°

Razkrito! Poglejte, kdo so člani novega skrivnega društva bogatašev!

V Silicijevi dolini, kjer so doma skoraj vsa največja tehnološka podjetja na svetu, naj bi živeli le ljudje, ki si želijo lepši in boljši svet, denar pa jih ne zanima. New York Times razkriva: 'Japajade!'

Nova tehnološka podjetja, kot je npr. Facebook, naj bi ustvarili ljudje, ki jih ne vodi nora želja po zaslužku. Ni jim mar za visoke dobičke in milijarde in milijone dolarjev na svojem računu. Živijo v skromnih hiškah in se prevažajo z ekološko prijaznimi hibridnimi in električnimi avtomobili.

tnr 250
Člani skupine TNR 250 denar zapravljajo skrivaj.

A kot razkrivajo ameriški mediji, je resničnost malce drugačna. V Silicijevi dolini so mlada hitro rastoča podjetja zgolj med aprilom in junijem uspela zbrati kar 3,2 milijarde dolarjev semenskega kapitala. In ta denar se tudi veselo zapravlja. Nikjer v Ameriki ni toliko nepremičnin, ki bi bile vredne milijon dolarjev ali več, kot prav v delu, kjer živijo tisti, ki spreminjajo svet na bolje.

Kljub temu da je bila velika želja nekaterih, ki so svoja podjetja uspeli prodati za več kot milijardo dolarjev (npr. David Sacks, ustanovitelj Yammerja), da bi njihovi nakupi in pregrešno drage zabave ostale skrivnost, prav nove tehnologije poskrbijo, da je javnost obveščena o vsem.

Tako se je hitro izvedelo, da je prvih 250 zaposlenih pri Facebooku na družbenem omrežju ustanovilo zaprto skupino, ki nosi ime TNR 250 (The Nouveau Riche 250), znotraj katere se hvalijo s svojimi luksuznimi, pregrešno dragimi nakupi in načrtujejo nakupe jaht, letal, otokov in vil.

Razlog za skrivanje je precej preprost. Vsi se namreč še spomnijo .com balona, ki je zlomil borzo leta 2000 in uničil številna tehnološka podjetja in investicijske družbe. Številni strokovnjaki opozarjajo, da prenapihnjene številke, ki jih nekateri vlagatelji plačujejo za neznana in neuveljavljena podjetja, vodijo do istega konca. Tako je za tehnološka podjetja izredno pomemben videz, da imajo noge še vedno na tleh in da razmišljajo s trezno glavo.
Tu sta tudi Steve Jobs in Mark Zuckerberg, ki sta s svojim odnosom do denarja zgled skoraj vsem na poti do uspeha. Tudi Bill Gates svoj denar uporablja precej preudarno in ga večino namenja za dobrodelne namene. V najbogatejši dolini na svetu torej razmetavanje z denarjem ni moderno in zaželeno, če to že počnejo, se vsaj malce skrijejo.
 

FB članek - join us

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:

Glasuj

Prenesi v

Komentarjev: 7
Adi Lukačič 26.09.2012 10:20:51
Oni živijo v svojem svetu,na skrivaj zapravljajo denar,do čim koliko lačnih ust je na svetu.Ti ljudje po mojem niso prav pečeni !!!
MajaZmaja007 26.09.2012 11:02:25
Zapravljajo denar, ki so ga zaslužili sami. Si ti že kdaj nahranil kakpba lačna usta razen svojih?
comment123 26.09.2012 12:33:49
Maja ne bluzi, če bi denar zaslužili legalno in plačali davke se ne bi skrivali.Si pamalo občutljiva? Zakaj le?
lunatetrka 18.09.2012 09:36:34
Mislijo,da so srečni ampak denar ni vse
zez 26.09.2012 10:28:44
kar tolazi se
MajaZmaja007 26.09.2012 11:03:19
Vseeno je lažje biti nesrečen z denarjem kot nesrečen brez prebite pare, a ne?
fakinbič 26.09.2012 11:40:22
saj zapravljajo svoj denar in ja hranijo svoja usta tako kot večina zemljanov.In tudi mi ki nimamo bi bili isti na njihovem mestu.
hendl----žal denar je vse oz. je ena najpomembnejših stvari na svetu,ne govori mi o sreči in zdravju ter ljubezni......ker zbolevajo tudi revni le da končajo v zapuščenih barakah bogati so tudi v tem primeru na boljšem...... ljubezen se da tudi kupiti. nisem pa še srečal človeka ki bi pokal od sreče in se prebijal iz dneva v dan to so samo utopije.OSNOVNO POGOJ ZA LEPO NORMALNO ŽIVLJENJE JE DENAR.Vse se začne in konča pri denarju.
Več komentarjev

Iskanje

Anketa

Upoštevate datum, ki je zapisan na embalaži živil?

calculate
glossary
indexes
indexes