22.05.2015
LJ
13° / 9°

Šokantno, ampak ... Res je!

Ste tudi vi kdaj nejeverno zmajevali z glavo, ko ste opazovali sodelavki, ki sta pri avtomatu za kavo že pol ure druga drugi na ušesa šepetali najbolj vroče pisarniške govorice?

ženska
(Foto: flickr)

Pred eksplozijo družbenih spletnih omrežij in elektronske pošte je bilo opravljanje ob kavi po več raziskavah najbolj priljubljeno opravilo zaposlenih. V službenem času so temu namenjali dve uri.

S pojavom sodobnih načinov komunikacije, ko marsikdo čas namesto s sodelavci na kavi preživlja na Facebooku ali Twitterju, je takšnih pogovorov menda manj, a seveda niso izumrli.

Še bolj zanimivo pa je, da ljudje očitno ne govoričijo samo tja v en dan. Ameriška raziskava je odkrila, da kar od 70 do 80 odstotkov 'pisarniških čvek' drži! Še posebej verodostojne naj bi bile informacije, ki se nanašajo na to, kdo je naslednji v vrsti za napredovanje, odpoved in podobno, torej stvari, ki so neposredno povezane s službo, manj točne pa naj bi bile informacije, ki se nanašajo na zasebno življenje zaposlenih.

Čeprav se bo komu zdelo, da so bili delodajalci včasih zaradi časa, ki so ga zaposleni namenjali govoričenju ob kavi, oškodovani, pa temu ni bilo tako. Že raziskava, opravljena leta 1985, je namreč pokazala, da občasni odmori za pogovor s sodelavci ustvarjajo dobro delovno klimo in višajo produktivnost zaposlenih.

FB članek - join us

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:

Glasuj

Prenesi v

Iskanje

Anketa

Upoštevate datum, ki je zapisan na embalaži živil?

calculate
glossary
indexes
indexes