29.05.2015
LJ
24° / 6°

Poglejte, kako se lahko uresničijo vaše sanje!

Se vam je že zgodilo, da se vam je v glavi porodila dobra poslovna ideja, nato pa ste se, namesto da bi jo uresničili, ustavili in vse skupaj je ostalo le pri sanjah. Ponujamo vam nekaj nasvetov, ki vam bodo pomagali do uresničitve vaše ideje.

Uspeh - 3
(Foto: iStockphoto)

Brez izgovorov

Največkrat se ljudje ustavimo zaradi izgovorov, ki jih imenujemo "razlogi". "Nimam dovolj denarja.", "Nimam časa.", "Trenutno sem preveč zaposlen.", "Kaj bo rekel partner?" in tako dalje. A kot pravi pregovor: Kjer je volja, tam je pot. Uresničitev neke podjetniške ideje največkrat pomeni tudi spremembo poti in drugačen način življenja. Tako da star način življenja ne more biti razlog, zaradi katerega se ustavite. Lahko je le izgovor.

Uspeh - 4
(Foto: iStockphoto)

Prav je, da vas je strah

Zagotovo je največja ovira strah. Strah pred neznanjem, strah pred neznanim, strah pred izgubo denarja, … spisek je neskončen. In ni podjetnika, ki ga ne bi bilo strah. A razlika med uspešnimi in neuspešnimi je v tem, da se nekateri s strahom spoprimejo, drugi se pred njim ustavijo ali pred njim celo zbežijo. A kot so nas učili starši: "Strah je votel, okoli pa ga ni nič." Torej le pogumno, vsak korak, ki ga boste naredili proti cilju, vas bo le okrepil.

Uspeh - 2
(Foto: iStockphoto)

Korak iz območja ugodja

Na poti do uspeha se je vedno treba ukvarjati tudi s stvarmi, ki so zunaj našega "območja ugodja", torej z neprijetnimi stvarmi. A to je pač treba vzeti v zakup. Govoriti z ljudmi, ki vam gredo na živce, se učiti o stvareh, ki jih sovražite (npr. davki), in delati stvari, ki vam gredo na živce. A tako pač je. Ko se boste navadili na malce neugodja v zameno za dolgoročni uspeh, se vam bodo zagotovo odprle številne poslovne priložnosti.

Uspeh - 1
(Foto: iStockphoto)

Bodite odločni

Če ste se odločili, da se boste podali na podjetniško pot, potem je konec odlašanja. Čas je za delo. Morate biti odločni. Naredite si poslovni načrt in akcijski načrt, v katerem boste opisali vse korake, ki jih morate storiti, da bi prišli do svojega cilja. Uresničevati jih začnite takoj.

FB članek - join us

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:

Glasuj

Prenesi v

Komentarjev: 3
Nejc Novak 03.07.2012 10:22:02
bla bla bla blaalalalalalala..........
HandOfSteel 03.07.2012 11:04:34
in se enkrat blaaaaaaaaa .... zadnje case sami nekoristni clanki
Samo Rezar 03.07.2012 11:05:05
+1
Več komentarjev

Iskanje

Anketa

Ali kupujete po spletnih oglasnikih?

calculate
glossary
indexes
indexes