22.05.2015
LJ
13° / 9°

Rekli so, da ne bo živela, zdaj Taya pri 18 mesecih služi na tisoče evrov!

Taya Kennedy se pred fotografskim objektivom počuti kot riba v vodi. V svetu otroškega manekenstva je trenutno najbolj iskan model.

manekenka
Taya z mamo Gemmo

To najbrž ne bi bilo nič posebnega, če ne bi imela Downovega sindroma, a kljub temu so jo izbrali za manekenko. 'Tako fotogenična je celo redko katera odrasla manekenka,' pravi Alysa Lewis, lastnica prestižne britanske modne agencije Urban Angels, ki je s Tayinimi starši podpisala pogodbo.

Za Tayo so med izbiranjem, v katerem so izmed 2000 otrok izbrali 50 modelov, veljala enako stroga pravila. 'Veliko otrok je lepih, vendar so še posebej v tej starosti le redko sproščeni pred fotografskim objektivom. Ona pa pred njim kar zažari. In to je bilo tisto, kar smo iskali,' pravi Alysa.

Njena starša Robbie in Gemma sta nad hčerinim uspehom navdušena. 'Najbolj me je na začetku motilo, ko so nama ljudje, ko so izvedeli za diagnozo, izrekali sožalje, da imava takšnega otroka,' pravi 29-letna finančna svetovalka, ki se je takoj po porodu odločila, da z otrokom ne bo ravnala nič drugače, kot bi, če bi bil zdrav.

'Ko smo odhajali iz porodnišnice, sem dobila seznam stvari, ki jih ona v primerjavi z normalno razvitimi otroki ne bo zmogla. Rekli so, da ne bo imela nobenega zoba, zdaj jih ima že osem, rekli so, da najbrž ne bo govorila, a že reče ati, mami, babi, muc in Ta, poleg tega so nama povedali, da večina teh otrok shodi šele po treh letih, ona že samostojno stoji, ima dober mišični tonus.'

Da ima Taya talent za poziranje, je najprej opazila Gemmina sestrična, ki ji je predlagala, da jo pelje na kasting. 'Rekli so mi naj z mobilnim telefonom naredim nekaj fotografij in jih pošljem. Vrnili so klic in rekli, da so navdušeni. Nihče ni vprašal, če ima razvojne težave, zato tega nisem izpostavljala,' se spominja Gemma.

Agencija je takrat iskala otroke za oglase priznanih znamk, kot so Sainbury's, Burberry, Stella McCartney, The White Company, GAP, M&S, ASDA in H&M.

Taya je doslej opravila že več fotografiranj za prav ta zveneča imena. S poziranjem po mnenju agentke dobro zasluži, denar pa starša spravljata za njeno izobraževanje.

FB članek - join us

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:

Glasuj

Prenesi v

Komentarjev: 1
Natasa Kraševac 27.11.2011 11:36:39
saj otrok ni nič kriv ,da se je otrok tako rodil.res pa je,da otrok drugače se razvija kot zdravi otroki.katero mamico nebi prizadelo če bi otrok imel downovega sindroma.
Več komentarjev

Iskanje

Anketa

Upoštevate datum, ki je zapisan na embalaži živil?

calculate
glossary
indexes
indexes